Barber & Osgerby. De wisselwerking van design en gebruiker

Scroll verder
Designerduo Barber & Osgerby.

Barber & Osgerby. De wisselwerking van design en gebruiker

Edward Barber & Jay Osgerby. Interieurarchitecten en productdesigners. Zij staan samen voor de filosofie van interaction design. Hierbij staat de interactie van de gebruiker met het product centraal. Wat hij ziet, hoort en nodig heeft. Een tak van design die ook internationale opdrachten voor de openbare ruimte oplevert. De creatie van de olympische fakkel in 2012. Of het design van een munt van twee pond voor Royal Mint. Beide met overtuigende haptische details.

Hun creativiteit is eindeloos. Altijd op de gebruiker gericht. In het 20-jarig bestaan van de designstudio ontstonden innovaties in vele dimensies. Voor de meest uiteenlopende gerenommeerde opdrachtgevers.

Ze hebben samen met AXOR interaction design in de badkamer aangebracht. Het doucheprogramma AXOR One is in 2015 op het London Design Festival gepresenteerd.

Luxe badkamer/leefruimte met AXOR.

De douche opnieuw uitvinden. Interactief en minimalistisch

Het uitgangspunt voor de samenwerking met AXOR was een interessante vraag: hoe kan de gebruiker perfecte controle over het water hebben? De experts op het gebied van interaction design vonden de douchebediening opnieuw uit.

Met AXOR One als resultaat. Interaction design par excellence. De bediening van de afzonderlijke douches en de watertemperatuur- en hoeveelheid in één element. Minimalistisch. Monolithisch. Comfortabel te bedienen met grote paddles.
Een perfecte match: de handdouche AXOR One. Nog een meesterwerk voor intuïtieve bediening.

Barber & Osgerby. Innovatief brits designerduo

Allebei geboren in 1969. Studeerden binnenhuisarchitectuur en productdesign. Leerden elkaar tijdens een masterstudie architectuur aan de Royal College of Art in Londen kennen. In 1996 openden ze hun gezamenlijke studio in de Trellick Tower in Londen. En in een paar jaar tijd veroverden ze de internationale designscene. Met klanten als Knoll, Cappellini, B&B Italia, Sony, Swarovski en Vitra.

Hun creaties bestaan uit limited editions, stukken voor tentoonstellingen en hotelarchitectuur. Resultaat van hun succes: in 2011 breidde de designstudio van Barber & Osgerby uit met meerdere vestigingen. De Universal Design Studio voor binnenhuisarchitectuur en MAP. Een bureau voor strategische designontwikkelingen. Ze hebben zich sindsdien toegelegd op de schakelpunten tussen de disciplines industrieel design, meubeldesign en architectuur.

Al vaak in de prijzen gevallen. Bekroond door tal van internationale vakbladen. Twee keer bekroond met de titel 'Royal Designer for Industry'. En één keer met de orde 'Officer of the Order of the British Empire'. Lees meer over Barber & Osgerby op www.barberosgerby.com

Steeds goed geadviseerd

Vind een partner in uw buurt