Hansgrohe Professional Services
AXOR
hansgrohe
Versie 01/2020

Algemene voorwaarden voor het boeken van seminars

1. Toepasselijkheid

Met de volgende algemene voorwaarden wordt de contractuele relatie tussen de seminardeelnemer en Hansgrohe geregeld. Afwijkende algemene voorwaarden van de deelnemer worden afgewezen.

2. Aanmelding 

Uw aanmelding moet online of in schriftelijke vorm plaatsvinden. De aanmelding wordt door onze schriftelijke bevestiging van aanmelding juridisch bindend. U ontvangt  meer informatie per e-mail. Wanneer de seminar is volgeboekt, wordt de deelnemer hier binnen 14 dagen schriftelijk van op de hoogte gesteld. In dit geval komt er geen overeenkomst tot stand.

3. Dienst 

Hansgrohe behoudt zich het recht voor om de nodige wijzigingen in het seminarprogramma aan te brengen onder de voorwaarde dat het algemene karakter van het seminar behouden blijft. Wanneer het seminar vanwege overmacht, het verhinderd zijn van een trainer, storingen op de evenementenlocatie of vanwege een te laag aantal deelnemers niet door kan gaan, worden de deelnemers daar onmiddellijk van op de hoogte gesteld. Het seminar wordt uiterlijk 14 dagen van tevoren afgezegd of verschoven wanneer dit organisatorische redenen heeft of het aantal deelnemers te laag is. Er kunnen geen vorderingen voor vergoeding van reis- en verblijfkosten of gederfde inkomsten worden ingediend, tenzij zulke kosten door grove nalatigheid of opzettelijk gedrag door Hansgrohe zijn ontstaan.

4. Afmelding/kostenvergoeding 

Een afmelding betekent voor ons altijd extra administratief werk en extra kosten. Wanneer u niet in staat bent om te komen, kunt u in uw plaats iemand anders aan de seminar laten deelnemen of uzelf uiterlijk 48 van tevoren afmelden.

5. Auteursrechten  

De seminardocumenten zijn auteursrechtelijk beschermd. De verveelvoudiging, de overdracht of ander gebruik van de seminardocumenten is alleen met uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Hansgrohe of de trainer toegestaan.

6. Aansprakelijkheid 

De evenementen worden zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd door gekwalificeerde trainers. Hansgrohe is niet aansprakelijk voor de actualiteit, juistheid en volledigheid van de seminardocumenten en het seminar zelf.

7. Toepasselijk recht, bevoegde rechtbank 

Op de rechtsbetrekkingen is, met uitzondering van het Weens Koopverdrag, Duits recht van toepassing. Voor zover wettelijk toegestaan is de bevoegde rechtbank Rottweil, Duitsland.

8. Herroepingsrecht 

U heeft als consument het recht om deze overeenkomst binnen veertien dagen zonder opgave van redenen te herroepen. De herroepingstermijn bedraagt veertien dagen vanaf de dag waarop de overeenkomst wordt gesloten. Om uw herroepingsrecht uit te oefenen, moet u middels een duidelijke verklaring laten weten dat u heeft besloten de overeenkomst te herroepen. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen. Voor de inachtneming van de herroepingstermijn volstaat het om vóór afloop van deze termijn te laten weten dat u gebruik wilt maken van uw herroepingsrecht.

Gevolgen van de herroeping: wanneer u de overeenkomst herroept, moeten wij u alle betalingen die wij van u hebben ontvangen onverwijld en uiterlijk binnen veertien dagen vanaf de dag waarop wij uw kennisgeving van het herroepen van deze overeenkomst hebben ontvangen terugbetalen. Voor deze terugbetaling gebruiken wij hetzelfde betaalmiddel dat u bij de oorspronkelijke transactie heeft gebruikt, tenzij er met u uitdrukkelijk anders is overeengekomen. In geen geval zullen voor deze terugbetaling kosten bij u in rekening worden gebracht.

Wanneer u heeft gevraagd of deze dienstverlening tijdens de herroepingstermijn kan beginnen, moet u ons een bedrag betalen voor de reeds uitgevoerde diensten tot het moment waarop u ons informeert over uw besluit de overeenkomst te herroepen. Dit bedrag moet in verhouding staan met het totaalbedrag voor de diensten die in de overeenkomst zijn vastgelegd.

9. Video- en audio-opnamen alsmede foto's 

De organisator is voornemens om in het kader van het evenement gemaakte video- en audio-opnamen alsmede foto's van de deelnemers zonder recht op een vergoeding voor reclamedoeleinden te gebruiken. Hiervoor behoudt hij zich het recht voor om al het materiaal bijvoorbeeld op de radio, op televisie, bij evenementen, op internet enzovoort te gebruiken, uit te zenden, af te beelden, te verveelvoudigen of anderszins te publiceren. De organisator heeft tevens het recht om deze rechten aan derden over te dragen. Voor zover u bezwaar wilt maken tegen het gebruik van video- en audio-opnamen alsmede foto's, dient u dit onmiddellijk na afloop van het evenement bij de organisator van het seminar kenbaar te maken.

10. Gegevensbescherming 

Hansgrohe beschermt uw persoonsgegevens en treft daartoe passende maatregelen. Voor zover u persoonlijke informatie, zoals uw naam, adres of telefoonnummer doorgeeft, worden deze gegevens voor marketingdoeleinden door Hansgrohe gebruikt. Uw gegevens worden niet aan derden doorgegeven. Dit geldt met uitzondering van dienstverleners die in opdracht van hansgrohe werken alsmede derden, zoals met Hansgrohe verbonden bedrijven, overeenkomstig artikel 15 en volgende van de Aktiengesetz, de Duitse vennootschapswet. U kunt overeenkomstig de toepasselijke wetgeving te allen tijde navragen of en welke persoonsgegevens over u bij ons worden opgeslagen. Wij zullen u hier dan van op de hoogte stellen. Stuur uw aanvragen naar de functionaris voor gegevensbescherming naar Hansgrohe Naritaweg 126-130, 0143 CA Amsterdam of naar privacy@hansgrohe.com. Hetzelfde geldt voor het verwijderen van uw gegevens.