Hansgrohe Professional Services
AXOR
hansgrohe
Elektronische mengkranen

Meer hygiëne en netheid in de badkamer met veel gebruikers

Bent u op zoek naar wastafelmengkranen voor sanitaire faciliteiten in openbare gebouwen of bedrijven? Op plaatsen waar veel mensen hun handen wassen, zijn netheid en hygiëne van groot belang en zijn contactloze mengkranen de eerste keuze. Bij ons vindt u verschillende elektronische mengkranen waarmee u uw klanten, bijvoorbeeld een eigenaar van een horecazaak, evenementenlocatie of kantoorgebouw, kunt overtuigen.

Handen wassen zonder contact met contactloze mengkranen

Met deze argumenten overtuigt u uw klanten bij de productkeuze:

  • Geen contact met de mengkraan of bedieningshendel voor betere hygiëne bij de fontein – en daarmee vooral een goede keuze voor sanitaire faciliteiten waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt.
  • Gebruiksgemak. De optimale watertemperatuur wordt al van tevoren door de sanitairspecialist of beheerder ingesteld. En dankzij de temperatuurbegrenzing komt er niet ineens heet water uit de kraan.
  • Kostenefficiëntie. Er stroomt alleen water als het nodig is, waardoor niet alleen minder hulpstoffen nodig zijn, maar ook minder energie wordt verbruikt voor het opwarmen van water. De elektronische mengkranen met EcoSmart-technologie besparen extra veel water (5 l/min).
  • Onderhoudsvriendelijk. Door de gesloten constructie van de elektronische mengkraan is er minder gevaar voor schade en is de kraan verder makkelijker schoon te houden. Er is voor het schoonmaken van de wastafel een handmatige waterstop van de mengkraan mogelijk.
  • Design. Veel elektronische mengkranen en inbouwmengkranen met sensortechniek worden met hun strakke vormgeving een blikvanger, waardoor zelfs het gastentoilet met deze bijzondere accenten een luxe uitstraling krijgt. 
Contactloze hansgrohe wastafelmengkranen met een mooie vormgeving.

Design en maximale functionaliteit

Bij prestigieuze bouwprojecten, maar ook in privégebouwen, wordt het sanitair het visitekaartje van het gebouw – waar de waardering voor gasten, medewerkers en klanten zichtbaar en voelbaar is. Sensorgestuurde wateraansluitingen vormen bij de wastafel bijzondere designaccenten en voldoen in hotels en restaurants aan de eisen van de beheerder. De contactloze wastafelmengkranen van AXOR en hansgrohe overtuigen door de combinatie van esthetica en functionaliteit.

 

Wat u wilt: netaansluiting of batterijen, met of zonder temperatuurregelaar

De contactloze wastafelmengkranen met infrarood elektronica zijn verkrijgbaar als variant met netvoeding of batterij. De mengkranen kunnen op elke wastafel worden gemonteerd of als inbouwvariant worden geïnstalleerd. Voor de netvoeding is een stroomaansluiting nodig.

Bij de elektronische mengkraan met netvoeding wordt onder de wastafel een contactdoos gebruikt die op de meegeleverde transformator voor een laagspanning van 6 V is aangesloten. De box wordt ook onder de wastafel geplaatst en is op de mengkraan aangesloten. 

Bij de wastafelmengkraan met batterij wordt de laagspanning uit een batterij van 6 V gehaald (type CR-P2). Daarvoor wordt de meegeleverde box onder de wastafel op de mengkraan aangesloten. De levensduur van de batterij is circa twee jaar voor het wassen van de handen en kan worden vervangen.

Eenvoudige aanpassing ter plaatse met Sensor Activation

De sensorelektronica moet op de wastafel worden afgestemd. Dat gebeurt bij onze elektronische mengkranen automatisch bij de installatie. Stel daarna de door de klant gewenste watertemperatuur voor de contactloze mengkraan in. Voor een individuele temperatuuraanpassing zit bij enkele elektronische mengkranen een menghendel op het kraanhuis.

Hygiënische spoeling en thermische desinfectie

De elektronische mengkranen van AXOR en hansgrohe zijn met de automatische hygiënische spoeling nog een goed verkoopargument wat het onderwerp drinkwaterhygiëne betreft. Sanitaire faciliteiten worden soms een tijd niet gebruikt (bijvoorbeeld in hotelkamers, op evenementenlocaties), waardoor door stilstaand water bacteriën kunnen worden gevormd. Hiervoor kan dan het automatisch water stromen worden geactiveerd. Bij deze hygiënische spoeling stroomt er 24 uur nadat de mengkraan voor het laatst is gebruikt automatisch fris water door de leidingen en de mengkraan. Er kan verder voor de thermische desinfectie voor een langere spoeling van drie minuten worden gekozen.

Elektronische hansgrohe mengkraan met sensor.

Elektronische wastafelmengkranen van AXOR en hansgrohe

Nog vragen? Uw contact:

Afdeling Service
Afdeling Service Hansgrohe