Hansgrohe Professional Services
AXOR
hansgrohe
Architectonisch hoogstandje voor de badkamer: AXOR Edge

Kubistisch mengkraandesign, glanzende oppervlakken, elegante structuren

De elegante badkamercollectie AXOR Edge ontworpen door Jean-Marie Massaud is een meesterwerk voor de badkamer. Met de kubus als bepalend element in de vormgeving wordt de mengkraan een architectonische sculptuur bij de wastafel, in de douche en bij het bad. Hoogglanzend door ultraprecieze, met diamanten gemaakte oppervlakken en randen. Extravagant door fijne, driedimensionale structuren. Pure exclusiviteit.

Doorbreekt grenzen op het gebied van design, precisie en uitstraling

Als diamanten in een productieproces worden gebruikt, gaat het om uiterste precisie, fijnste details en de beste materialen. Net als bij AXOR Edge: hier worden de mengkranen uit de badkamercollectie met het diamantslijpproces echte pronkstukken. Het complexe productieproces dat oorspronkelijk uit de optische industrie en ruimtevaartindustrie komt en aan de hoge vereisten voor het produceren van mengkranen voor AXOR is aangepast, zorgt bij AXOR Edge voor perfecte oppervlakken en randen. Ze reflecteren het licht als in een spiegel. Hoogglanzend en schitterend. Op andere plekken, zoals op het kraanhuis of de greep, worden met de diamantslijptechniek fijne, geraffineerde structuren gefreesd. Driedimensionale afwerkingen die voor spannende contrasten zorgen

Mengkraan uit de badkamercollectie AXOR Edge met geometrisch design.
Complex in de productie, avant-gardistisch in design, perfect in het resultaat: de mengkranen AXOR Edge zijn extravagante architectonische hoogstandjes voor in de badkamer.

Kubisme bij de wastafel, in de douche, bij het bad

Dit effect wordt versterkt door de geometrische vorm van AXOR Edge. Voor de collectie heeft Jean-Marie Massaud, de designer van de collectie, de kubus een nieuwe interpretatie gegeven. Als bepalend element in de vormgeving maakt hij met het favoriete object van avant-gardisten van de vroege 20e eeuw een sculptuur van de mengkraan. En hij brengt daarmee de kunststroming kubisme in de badkamer en brengt architectonische meesterwerken naar de wastafel, het bad en de douche.

Strakke mengkraan bij de wastafel in chroom.
Een nieuwe interpretatie van de kubus – voor mengkranen bij de wastafel, in de douche en bij het bad: Jean-Marie Massaud, de Franse ontwerper en het creatieve brein van AXOR Edge.

Consequent opvallend, consequent functioneel

De opbouwthermostaat AXOR Edge is het perfecte voorbeeld voor het consequent doorvoeren van de designfilosofie achter de collectie om kunstwerken in plaats van mengkranen te maken. De opvallende vormen en hoogglanzende oppervlakken staan voor de unieke uitstraling van AXOR Edge. De collectie belichaamt de wereld van volmaakte verfijning en roept emoties op door te verrassen. Zo ook bij de opbouwthermostaat AXOR Edge: de indrukwekkende draaigrepen zien er net zo uit als de iconische draaiknoppen van een premium geluidssysteem. Hier kan de waterhoeveelheid- en temperatuur makkelijk mee worden geregeld. De grote Select-knoppen voor het instellen van een andere douche of straalsoort zijn intuïtief te bedienen.

Opbouwthermostaat AXOR Edge met draaiknop en Select-knoppen.
De opbouwthermostaat AXOR Edge belichaamt de symmetrie van oppervlakken en randen, brengt hoogglans en structuur samen en staat voor perfecte kwaliteit en langdurige functionaliteit.
Interessante video over de collectie AXOR Edge.
Hoe kan luxe in de badkamer opnieuw worden uitgevonden? Deze vraag vormde het uitgangspunt van het ontwikkelingsproces van AXOR Edge. In de video over de designcollectie wordt de vraag beantwoord.

Hoe een meesterwerk voor de badkamer ontstaat

Elke grote ontwikkeling begint met een geweldig idee. Bij AXOR Edge was het de droom van Jean-Marie Massaud om een pronkstuk voor de badkamer te ontwerpen. Een mengkraan die zijn idee van volmaakte verfijning en eigenheid belichaamt. Met een oppervlak dat nog nooit zo glanzend was en van de mengkraan een meesterwerk maakt en het sculpturale design nog beter laat uitkomen.

Driegats mengkraan op marmeren wastafel met gouden oppervlak.
Van een droom naar de perfecte mengkraan: AXOR Edge is de belichaming van de visie van de designer Jean-Marie Massaud om een pronkstuk voor de badkamer te maken.

Van begin af aan op perfectie gericht

Na intensief onderzoek namen de productontwikkelaars, constructeurs en technici van AXOR een proces met diamantslijpmachines voor de optische industrie en ruimtevaartindustrie in gebruik voor het produceren van mengkranen. Bij AXOR Edge freest een diamant de randen in een perfecte hoek van 45 graden. Zo ontstaan hoogglanzende afkantingen die exact in een punt samenkomen.

Zowel het hoogglanzende oppervlak als de gedeeltelijke structuren zijn met het diamantslijpproces gemaakt. Een lijn die in het totaalbeeld een diamantslijpvorm krijgt, wordt tot vijf keer toe gefreesd voor een driedimensionale afwerking.

Het absoluut vlakke oppervlak ontstaat in één bewerking – in machines met de hoogste stabiliteit omdat ze zes bewegingscompenserende luchtdempers hebben die geen trillingen overdragen. Daarbij is de duur van het hele proces van het maken van de uiterst precieze oppervlakken twee keer zo lang als het traditionelere slijp- en polijstproces.

Productieproces van AXOR Edge met diamantslijpmachine.
Een lijn die in het totaalbeeld een diamantslijpvorm krijgt, wordt tot vijf keer toe gefreesd voor een driedimensionale afwerking. Ook de 45°-afkanting wordt met een diamant hoogglanzend gefreesd.