Hansgrohe Professional Services
AXOR
hansgrohe
Heel eenvoudig energie besparen

CoolStart: alleen warm water als het echt nodig is

Bij de CoolStart-technologie stroomt in de basisstand alleen koud water uit een mengkraan. De hendel voor warm water hoeft alleen maar naar links te worden bewogen. Zo gaan het energieverbruik en de CO2-uitstoot automatisch omlaag. Het slimme bedieningsconcept is een nieuwe trend in de sanitairbranche, want dit is in het huishouden goed voor het milieu en de portemonnee. In hotels is het besparingspotentieel enorm.

Goede argumenten voor CoolStart

  • Klanten die mengkranen met CoolStart kopen, besparen bij elk gebruik energie, CO2 en geld. Ze verbruiken minder waardevolle grondstoffen en leveren een bijdrage aan de klimaatbescherming.
  • In combinatie met de EcoSmart technologie bespaart u bovendien kostbaar water – tot maar liefst 60 procent.
  • Coolstart mengkranen zijn gebruiksvriendelijk door de ergonomische bediening.
  • Van particulieren tot hotels: het CoolStart-assortiment is interessant voor een brede doelgroep en biedt professionals uitstekende afzetmogelijkheden.
  • De goed op de markt gepositioneerde kranenseries van hansgrohe – zoals Metris, Talis en Focus – en de wastafelmengkraan AXOR Starck zorgen voor een hoge bekendheid van CoolStart – en dat in verschillende prijsklassen.
Automatisch energie besparen met CoolStart-mengkranen.
Of u nu een sanitairvakhandel heeft of in de projectontwikkeling werkt: uw beste verkoopargument voor CoolStart is het besparingspotentieel.

Moderne mengkranen met besparingsfunctie: zo werkt het

Terwijl bij traditionele mengkranen in de middelste greepstand meteen het doorstroomtoestel aanspringt of de circulatiepomp wordt geactiveerd, worden bij CoolStart-mengkranen de leidingen niet onnodig met warm water gevuld. Omdat bij het handen wassen of het vullen van kommen, pannen of vazen koud water meestal voldoende is, is bij deze mengkranen de hendelbeweging naar rechts geblokkeerd. Wie warmer water nodig heeft, beweegt de hendel naar links. Dan wordt er pas heet water aan toegevoegd. De gebruiker bepaalt zelf hoe hoog de watertemperatuur moet zijn. 

Geselecteerde producten met CoolStart-technologie