Hansgrohe Professional Services
AXOR
hansgrohe
Video over smart home

Smart Living by hansgrohe: digitale producten voor meer welzijn & veiligheid

Een voorproefje op de toekomst: hansgrohe ontwikkelt producten die in het concept 'Smart Living' passen. Ze heten RainTunes en Pontos. Deze producten zijn in Duitsland ontwikkeld en worden langzaaman wereldwijd utigerold. Ook Nederland staat op het punt om deze digitale revolutie mee te maken. Via deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de internationale website van hansgrohe

In de video ziet u hoe creatief digitale producten bij ons worden ontwikkeld en hoe makkelijk ze thuis – met een smartphone – kunnen worden bediend.

Bij het douchen alle zintuigen prikkelen, water zelf aansturen en veiliger op reis gaan: waarom smart living zo veel potentie voor de industrie, de ambacht en klanten heeft, ziet u in de video.

Smart Living: laten we ons samen voorbereiden op de toekomst – zo denkt hansgrohe mee over de producten van morgen

Welke producten zullen het meest bij onze klanten in de smaak vallen? Hoe kunnen we nog duurzamer worden? Welke groeimogelijkheden zijn er voor hansgrohe en zijn vakpartners? De toekomst brengt veel vragen met zich mee. Het Hansgrohe InnoLab is een plaats in het Zwarte Woud waar wordt geëxperimenteerd, waar productontwikkelaars spelenderwijs antwoorden vinden en waar nieuwe vraagstukken perfect kunnen worden onderzocht. In een creatieve startupomgeving werkt een sterk team van medewerkers aan het productassortiment van morgen.

Steffen Erath, innovatiemanager bij hansgrohe.
Steffen Erath, Head of Innovation, leidt u in de video rond door het creatieve centrum waar de digitale producten van hansgrohe worden ontwikkeld.

Een kijkje achter de schermen bij de moderne productontwikkeling

Samen met experts, universiteiten en jonge bedrijven verzamelen ze in het InnoLab digitale knowhow en ontwikkelen ze producten om apparatuur in het huis van de klant intelligent aan elkaar te koppelen. In de video leidt Steffen Erath u door het creatieve centrum en stelt innovatieve werkwijzen voor. “De digitale sector”, zegt Erath, “vraagt om nieuwe methodes. En daarvoor treden we buiten de gebaande paden en gaan bij nieuwe ontwikkelingen stap voor stap te werk – bijvoorbeeld in sprints. Daarvoor moeten we niet zozeer de oplossing bedenken, maar het probleem volledig doorgronden.”

Hoe de nieuwe digitale oplossingen kunnen worden bediend en gestuurd

Met de smartphone de douche aanzetten en met licht, geluid, video en geur dagelijks in een individuele wellnesswereld duiken. Zo zinnenprikkelend is de badkamer van de toekomst. De digitale douchebediening RainTunes werkt heel makkelijk: open gewoon de app van hansgrohe op de smartphone, kies afhankelijk van de stemming of het moment van de dag een programma en laad het direct op de douche. In de video laat Markus Armbruster u met het vitaliserende scenario 'Goedemorgen' zien hoe het nieuwe ontwaken onder de douche eruitziet. Daarbij worden automatisch douches en straalsoorten ingesteld en de temperatuur en lichteffecten veranderen vanzelf. De video en het geluid geven u een gevoel van volmaakt watergenot. hansgrohe noemt dat: multisensorieel douchen. 
 

Meer informatie over RainTunes op de internationale website van hansgrohe

Markus Armbruster, Vice President Digital bij hansgrohe.
Markus Armbruster, Vice President Digital bij hansgrohe, laat in de video zien hoe zijn douche met een smartphone wordt bediend en zijn huis tegen lekkages wordt beschermd.