Kwaliteits- en milieunormen

Product- en gebouwcertificeringen bieden veiligheid en bevestigen kwaliteit

Water is een levensmiddel dat wereldwijd aan strenge normen is onderworpen. Tegelijkertijd wordt het als schaarse grondstof met normen voor milieubescherming beschermd. De producten van AXOR en hansgrohe zijn volgens tal van kwaliteits- en veiligheidsnormen gecertificeerd. Hier zetten we de meest relevante product- en gebouwcertificeringen op een rijtje. Vakkennis waar onze sanitairvakpartners mee pronken.

Overtuigen met vakkennis: overzicht van product- en gebouwcertificeringen

 

Waardevol levensmiddel en beschermingswaardige hulpbron: producten die met water in contact komen of waar water doorheen stroomt, zijn aan strenge kwaliteit- en veiligheidsnormen onderworpen. Zoals de DVGW-productcertificering van de Deutscher Verein des Gas- und Wasserfaches e. V. (DVGW): met deze certificering wordt bevestigd dat grondstoffen en materialen die met drinkwater in contact komen, veilig zijn en de in de drinkwaterverordening vastgelegde kwaliteit van het drinkwater niet mogen verslechteren.

Bij energiezuinig bouwen dat met gebouwcertificeringen zoals het DGNB-keurmerk (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) of US Leed (Leadership in Energie and Environmental Design) wordt bevestigd, gaat het erom dat producten van AXOR en hansgrohe een belangrijke bijdrage aan het naleven van internationale waterbespaarnormen leveren.

Hansgrohe SE heeft voor zijn producten de naleving van deze kwaliteits- en veiligheidsnormen wereldwijd met certificaten laten bevestigen. Deze normen verschillen per land en zijn deels wettelijk en deels vrijwillig – de lijst is lang. Deze productcertificeringen moeten bij aanbestedingen vaak worden voorgelegd – er wordt om vakkennis gevraagd. Wie als vakpartner in de sanitaire ambacht daarvan op de hoogte is, scoort zowel bij ontwerpers en opdrachtgevers als bij architecten punten. Een lijst van de productcertificeringen kan worden gedownload als pdf.

En Hansgrohe SE biedt als extra service de mogelijkheid om een lijst van internationaal relevante gebouwcertificeringen en waterbesparingsvereisten te downloaden – waarbij Hansgrohe SE niet aansprakelijk kan worden gesteld voor de volledigheid ervan of de inachtneming van de meest recente wijzigingen.

Onze projectadviseurs geven u hier graag meer informatie over. Ze zijn verder de contactpersonen voor als u meer certificeringen nodig heeft. Op aanvraag verrichten we het noodzakelijke onderzoek.

Voorbeeld van een product- of gebouwcertificering.
Water is een waardevol levensmiddel en beschermingswaardige hulpbron. Daarom zijn de producten van AXOR en hansgrohe volgens tal van kwaliteits- en veiligheidsnormen wereldwijd gecertificeerd.