Ideale kraan-wastafel-combinaties

Met Hansgrohe ExcellentFit de passende wastafelkraan vinden

Wastafel en mengkraan moeten op elkaar zijn afgestemd, of je nu de een badkamer renoveert of nieuw bouwt. De indicatie Hansgrohe ExcellentFit helpt je de optimale combinatie van mengkraan en keramiek te vinden. Dat geeft je meer vertrouwen bij het adviseren en plannen voor een optimale waterbeleving bij de wastafel van je klant, geheel volgens zijn individuele behoeften.

Hansgrohe ExcellentFit: voor meer planningszekerheid en competent advies van hoge kwaliteit

Een wastafel kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt, maar in ieder geval moet de combinatie van kraan en keramiek bij elkaar passen. Vooral wat de functionele eigenschappen betreft, zodat het water niet spat als de kraan wordt bediend. De ComfortZone test checkt de compatibiliteit van wastafels en kranen van AXOR en hansgrohe. De testmethoden maken transparant hoe onze wastafelkranen functioneren bij onze eigen wastafels en gangbare modellen van andere fabrikanten. Het resultaat van alle succesvolle tests heet Hansgrohe ExcellentFit en geeft gebruikers langdurig plezier in hun keuze.

Handen wassen zonder spatten onder Tecturis E wastafelmengkraan
Handen wassen zonder vervelend waterspatten: een functioneel op elkaar afgestemde combinatie van de hansgrohe wastafel Xelu Q en de mengkraan Tecturis E in matzwart.

Door sanitairspecialisten getest: de Hansgrohe ComfortZone tests

De resultaten van de ComfortZone tests dienen als oriëntatiehulp voor een perfecte combinatie van mengkraan en keramiek, geheel volgens de individuele behoeften van je klanten. De volgende criteria worden getest:

  • vrije ruimte tussen mengkraan en wastafel
  • spatgedrag met hoge en lage waterdruk
  • spatgedrag bij het wassen van de handen

Daarvoor worden onze mengkranen volgens de betreffende inbouwspecificaties gemonteerd en onder realistische omstandigheden gedurende vele testcycli getest. Het Technical Service Center van Hansgrohe heeft al vele combinaties van mengkranen en wastafels resp. waskommen getest.

De vakpartners van AXOR en hansgrohe kunnen de resultaten gratis als uitgebreide testrapporten downloaden

AXOR One mengkraan in matzwart
Perfect samenspel: bij de ComfortZone testmethode worden mengkraan-keramiek-combinaties op spatgedrag en voldoende bruikbare ruimte getest.

Zo wordt de ComfortZone testmethode uitgevoerd:

Maak bij je planning volledig gebruik van onze inzichten: ons Technical Service Center test sinds 2011 de compatibiliteit van mengkranen en keramiek. De uitgevoerde functietests verschaffen gefundeerde informatie over de geschiktheid van de gekozen combinatie.

Want Hansgrohe ExcellentFit is niet alleen het resultaat van één enkele test. In totaal worden drie verschillende individuele tests uitgevoerd op de meest uiteenlopende wastafel-mengkraan-combinaties. Klik op de groene stippen om precies te weten te komen hoe de afzonderlijke tests of testfasen worden uitgevoerd.

hansgrohe mengkranen en wastafels: perfect op elkaar afgestemd

Het kranenaanbod van hansgrohe is uitgebreid. Samen met het eigen hansgrohe keramiekassortiment zijn er talloze combinatiemogelijkheden verkrijgbaar. Om bij de planning van de badkamer aan de individuele wensen van jouw klanten te kunnen voldoen, heeft ons Technical Service Center niet één, maar de meest uiteenlopende installatiemogelijkheden van wastafels getest:

Inbouwwijzen wastafels:

  • opbouw fontein (op de wand gemonteerd / waskom)
  • inbouwkom
  • onderbouwkom

Inbouwwijzen mengkranen:

  • mengkraan op de keramiek
  • vrijstaande mengkraan
  • wandhangende mengkraan

Overigens vind je in de ComfortZone testresultaten ook geteste combinaties van hansgrohe mengkranen en keramiek van andere toonaangevende fabrikanten. In het volgende hoofdstuk vind je de mengkranen die het beste bij de betreffende installatiemogelijkheden passen.

Verschillende inbouwwijzen van wastafels.
Weergave van verschillende inbouwwijzen die de ComfortZone test bekijkt en analyseert.

Resultaten van de ComfortZone test van hansgrohe

Samenbrengen wat samen hoort: mengkranen en keramiek van hansgrohe

AXOR ComfortZone test: voor een functioneel passende mengkraan

Klanten die voor de uitrusting van hun badkamer voor mengkranen van AXOR kiezen, hechten waarde aan esthetica en perfectie. En om ook bij het kiezen van de juiste wastafel aan de eisen te voldoen, controleert AXOR met behulp van de ComfortZone tests verschillende kranencollecties samen met keramiek van gerenommeerde fabrikanten. Daarbij worden deze combinaties met het oog op de functionele eigenschappen getest. Bij het kiezen van de wastafels door de designexperts van AXOR wordt vooral op stijl, prijs en design gelet. Voor de tests worden ze onderverdeeld in vijf soorten keramiek, bijvoorbeeld waskommen met mengkraan erop of opbouwfontein met vrijstaande mengkraan.

Deze testresultaten kunnen gratis als pdf worden gedownload.

Kraan met watervalstraal en inbouwfontein.
Een esthetisch en functioneel perfecte combinatie: de AXOR Massaud mengkraan met bijpassende keramiek. Voor een prachtige waterval moet de geometrie van de wastafel precies kloppen.

Harmonie bij de wastafel

De badkamercollecties van AXOR ontstaan in samenwerking met gerenommeerde designers. Met de inspirerende stijl van deze designers staan ze voor visionaire badkamerconcepten en bieden ze veelzijdige designs. Dan is het des te belangrijker dat bij een badkamer van AXOR alle componenten zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. De AXOR ComfortZone tests laten zien welke wastafels qua stijl bij welke mengkranen van AXOR passen. De resultaten zijn onderverdeeld in de afzonderlijke badkamercollecties en bieden een handig overzicht – en daarmee een algemene basis voor advies in het gesprek met de klant.

Functionaliteitscontrole voor meer comfort

Bij de AXOR ComfortZone tests wordt naast de esthetische uitstraling de functionele samenwerking van de combinatie getest. Hier worden de vrije ruimte onder de mengkraan en het spatgedrag getest. De combinatie moet hier aan de eis voor comfortabel gebruik bij het wassen van de handen voldoen die ook door de bewegingsvrijheid tussen de kraanuitloop en afvoer wordt gedefinieerd. Verder mag het water als het op de fontein terechtkomt niet op de kleding of het oppervlak rond de wastafel spatten. Daarvoor worden onder realistische omstandigheden verschillende tests met betrekking tot het spatgedrag, de vrije ruimte en het gebruik in de praktijk uitgevoerd.