Hansgrohe Professional Services
AXOR
hansgrohe
Perfecte combinatie, tevreden klant

Met de AXOR en hansgrohe ComfortZone tests naar de juiste kraan

Kraan en fontein moeten op elkaar zijn afgestemd zodat er geen water meer op kleding of rond de wastafel spat. De ComfortZone tests van AXOR en hansgrohe zijn betrouwbare testmethodes om erachter te komen welke van onze mengkranen bij welke fonteinen van toonaangevende fabrikanten passen. Voor meer planningszekerheid en competent advies van hoge kwaliteit.

Verschillende kraanhoogtes, vele mogelijkheden – een testmethode

Een wastafel kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt: in een toilet is de wastafel alleen bedoeld om de handen te wassen, maar deze kan ook worden gebruikt om de haren te wassen of is een allrounder voor de meest uiteenlopende alledaagse toepassingen. Maar aan welke eisen de wastafel ook moet voldoen: beide componenten, dus de kraan en fontein, moeten op elkaar zijn afgestemd. In esthetisch opzicht voor een harmonieus design. En ook wat de functionele eigenschappen betreft, zodat er geen water meer op kleding of rond de wastafel spat. Zo heeft de gebruiker lang plezier van zijn keuze – en heeft de sanitair- of planningsspecialist een tevreden klant erbij.

Combinatie van mengkraan van AXOR en fontein als perfecte match.
Passen in esthetisch en functioneel opzicht perfect bij elkaar: met de ComfortZone testmethode is de combinatie van kraan en fontein op spatten en bruikbare ruimte getest.

Met de ComfortZone test heeft Hansgrohe een betrouwbare testmethode ontwikkeld waar onder realistische omstandigheden wordt getest welke mengkranen van de twee merken AXOR en hansgrohe bij welke standaard fonteinen van toonaangevende fabrikanten passen. Daarvoor worden de mengkranen volgens de betreffende inbouwspecificaties gemonteerd en op de volgende criteria getest:

  • vrije ruimte tussen mengkraan en fontein
  • spatgedrag van het water bij uiteenlopende druk
  • spatgedrag bij het wassen van de handen

De vakpartners van AXOR en hansgrohe kunnen de resultaten gratis als uitgebreide testrapporten downloaden. Er zijn in ons eigen Test-Center al vele combinaties van mengkranen en fonteinen getest. De daardoor verworven technische knowhow en de met vele testcycli verzamelde resultaten zorgen voor veiligheid – bij de planning en bij het verkoopgesprek. Daarmee is de ComfortZone test een exclusieve service die voor de klant als oriëntatie en voor de vakpartner als waardevol hulpmiddel bij het geven van advies dient.

ComfortZone tests met mengkranen van hansgrohe: geteste combinaties voor maximaal comfort

Het kranenaanbod van hansgrohe is uitgebreid. En de ComfortZone tests van het merk waar al duizenden combinaties van mengkranen en fonteinen mee zijn getest, zijn al net zo uitgebreid. De op de keramiekfabrikanten gesorteerde testresultaten bieden voor verschillende kranenseries van hansgrohe in verschillende designs, hoogtes en installatiemogelijkheden een overzicht van bijpassende fonteinen. Daarvoor heeft hansgrohe vijf soorten keramiek gedefinieerd:

  • Waskom met mengkraan erachter
  • Waskom met mengkraan erop
  • Waskom met mengkraan op de wand
  • Inbouw- of opbouwfontein met vrijstaande mengkraan
  • Wandhangende fontein met mengkraan erop

In de testresultaten staan bij de betreffende soorten de juiste mengkranen vermeld. De resultaten kunnen gratis als pdf worden gedownload.

Een combinatie van kraan en keramiek die niet bij elkaar past.
Het is vervelend als de mengkraan en fontein niet bij elkaar passen en het water daardoor spat. Met de ComfortZone tests wordt aangetoond welke kraan van hansgrohe bij welke keramiek past.

Zo wordt de ComfortZone testmethode uitgevoerd:

De vrijeruimtetest
Hier gaat het om de vrije ruimte bij de combinatie van mengkraan en fontein – dus de bewegingsvrijheid voor de gebruiker tussen uitloop en afvoer. Hierbij wordt een testbal tussen de mengkraan en fontein geplaatst om te controleren of het mogelijk is de handen comfortabel te wassen. Als de bal niet midden onder de waterstraal past, is de combinatie al na deze test niet aan te raden.

De spattest
Bij deze test wordt het spatgedrag van de combinatie getest. Hierbij is het belangrijk dat het water niet spat als het in de fontein terechtkomt. Daarvoor wordt de mengkraan meerdere keren geopend en weer gesloten. En tussendoor wordt de fontein steeds drooggewreven. Vervolgens worden de spatten buiten de fontein geanalyseerd. Voor een zo realistisch mogelijk resultaat wordt de spattest voor elke mengkraan meerdere keren met een andere leidingdruk uitgevoerd.

De praktijktest
Daarbij wordt het spatgedrag bij het wassen van de handen getest. Een gestandaardiseerd handmodel simuleert het handen wassen door drie keer heen en weer te draaien onder de stromende waterstraal. Ook hier worden de eventueel ontstane spatten buiten de fontein geanalyseerd.

AXOR ComfortZone test: voor een functioneel en esthetisch passende mengkraan

Klanten die voor de uitrusting van hun badkamer voor mengkranen van AXOR kiezen, hechten waarde aan esthetica en perfectie. En om ook bij het kiezen van de juiste fontein aan de eisen te voldoen, controleert AXOR met behulp van de ComfortZone tests verschillende kranencollecties samen met fonteinen van gerenommeerde keramiekfabrikanten. Daarbij worden deze combinaties met het oog op het esthetische geheel en de functionele eigenschappen getest. Bij het kiezen van de wastafels door de designexperts van AXOR wordt vooral op stijl, prijs en design gelet. Voor de tests worden ze onderverdeeld in vijf soorten keramiek, bijvoorbeeld waskommen met mengkraan erop of opbouwfontein met vrijstaande mengkraan. De vijf soorten zijn in de testresultaten uitvoerig beschreven. Deze testresultaten kunnen gratis als pdf worden gedownload.

Kraan met watervalstraal en inbouwfontein.
Een esthetisch en functioneel perfecte combinatie: de mengkraan AXOR Massaud met fontein. Voor een prachtige waterval moet de geometrie van de wastafel precies kloppen.

Harmonie bij de wastafel

De badkamercollecties van AXOR ontstaan in samenwerking met gerenommeerde designers. Met de inspirerende stijl van deze designers staan ze voor visionaire badkamerconcepten en bieden ze veelzijdige designs. Dan is het des te belangrijker dat bij een badkamer van AXOR alle componenten zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. De AXOR ComfortZone tests laten zien welke fontein qua stijl bij welke mengkraan van AXOR past. De resultaten zijn onderverdeeld in de afzonderlijke badkamercollecties en bieden een handig overzicht – en daarmee een algemene basis voor advies in het gesprek met de klant.

Functionaliteitscontrole voor meer comfort

Bij de AXOR ComfortZone tests wordt naast de esthetische uitstraling de functionele samenwerking van de combinatie getest. Hier worden de vrije ruimte onder de mengkraan en het spatgedrag getest. De combinatie moet hier aan de eis voor comfortabel gebruik bij het wassen van de handen voldoen die ook door de bewegingsvrijheid tussen de kraanuitloop en afvoer wordt gedefinieerd. Verder mag het water als het op de fontein terechtkomt niet op de kleding of het oppervlak rond de wastafel spatten. Daarvoor worden onder realistische omstandigheden verschillende tests met betrekking tot het spatgedrag, de vrije ruimte en het gebruik in de praktijk uitgevoerd.