Hightech voor meer individualiteit in de badkamer

PVD-proces voor gekleurde, glanzende en tegelijk robuuste oppervlakken

Met het PVD-proces afgewerkte mengkranen, douches en accessoires worden in vacuümkamers van een extra laag metaal voorzien die als hoogglanzende of geborstelde variant met de hand zijn bijzondere textuur krijgt. Maar voor welke van de vele PVD-oppervlakken de klant ook kiest: ze worden allemaal gekenmerkt door de schitterende kleur en het hoge weerstandsvermogen.

Meer kleur in de badkamer: hightech proces voor de afwerking van mengkraanoppervlakken

De met het PVD-proces afgewerkte oppervlakken van de badkamer- en keukenmengkranen van AXOR en hansgrohe worden gekenmerkt door schitterende kleuren en uitstekende mechanische eigenschappen. De kleur ontstaat met een extra laag metaal die in vacuümkamers wordt gemaakt met het Physical Vapor Deposition-proces, afgekort PVD. Door het opdampen van verschillende procesgasmengsels ontstaan verschillende lichtreflecties op het oppervlak.

De vele gekleurde oppervlakken zijn het resultaat van intensieve ontwikkeling – en de som van hightech en vakmanschap omdat de oppervlakken voor de geborstelde varianten met de hand worden bewerkt. Afhankelijk van het design krijgen de mengkranen zo een heel bijzondere textuur.

Zo ontstaan gekleurde kranen, douchekoppen, keukenmengkranen of accessoires die volgens de hoogste kwaliteitsnormen zijn geproduceerd en de wens voor meer individualiteit in de badkamer en aan het aanrecht uit laten komen. Daarbij hebben ze een schitterende kleur en zijn ze bestand tegen invloeden van buitenaf.

Vacuümkamer van het PVD-proces voor gekleurde mengkranen.
Voor meer individualiteit en duurzaamheid in de badkamer en keuken: met het PVD-proces afgewerkte, gekleurde mengkranen worden gekenmerkt door schitterende kleuren en robuustheid.

Voordelen van de PVD-oppervlakken: kwaliteit, glans en lang plezier van het product

Ze worden tijdens hun levensduur ontelbare keren aangeraakt, bediend en gereinigd: kranen en douchekoppen moeten lang meegaan. Omdat ze in ruimtes worden ingebouwd die gemiddeld om de 25 jaar worden gerenoveerd – de badkamer en de keuken. Het zijn ook de producten in huis waar het drinkwater doorheen stroomt, waar het lichaam mee wordt gereinigd en die dagelijks voor hygiëne zorgen.

De mengkranen, douches en accessoires van AXOR en hansgrohe worden gekenmerkt door de hoogste kwaliteit van het materiaal, de vorm en de functie. De gekleurde oppervlakken die met het PVD-proces worden gemaakt, leveren een grote bijdrage aan deze premiumkwaliteit. De badkamer- en keukenproducten die met hun kleur persoonlijke wensen voor de vormgeving laten uitkomen en aan de hoogste designeisen voldoen, krijgen in het PVD-proces hun bijzondere afwerking met de volgende eigenschappen: 

  • Schitterende kleuren
  • Uitstekende bestendigheid tegen invloeden van buitenaf, zoals krassen, reinigingsmiddelen of zout uit zeelucht
  • Lange levensduur van de oppervlakkentextuur en kleur
  • Aangename haptiek
Kraan met duurzaam PVD-oppervlak in brons.
Een van de vele PVD-oppervlakken voor de badkamer- en keukenproducten van AXOR en hansgrohe: de kraan in brons wordt gekenmerkt door zijn schitterende kleur en het robuuste oppervlak.