Kostenvoordelen bij het verbruik van grondstoffen

Water, energie en geld besparen met de hansgrohe EcoCheck kit

Met water- en energiebesparende douches en mengkranen levert hansgrohe een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het milieu. Tegelijkertijd bespaart een duurzamer gebruik van grondstoffen geld. Onze producten worden in veel hotels gebruikt, omdat ze het beste comfort bij een efficiënt verbruik bieden. Bepaal met behulp van de EcoCheck kit de mogelijke efficiencywinst in jouw object.

Een eenvoudige check met de EcoCheck Kit

Met de EcoCheck Kit kun je eenvoudig bepalen hoeveel water en energie je in de douche kunt besparen als je overstapt op een hansgrohe EcoSmart product. Bepaal daarvoor eerst je actueel verbruik met het watermeetzakje van de kit en laat vervolgens de hansgrohe waterbespaarcalculator je individuele besparingen berekenen. In slechts vijf stappen bereken je je besparingspotentieel.

Stap 1: Leg je douchekop in het zakje of houd het watermeetzakje onder de mengkraan/hoofddouche.

Stap 2: Draai de douche / mengkraan snel volledig open.

Stap 3: Tel 5 seconden af en zet het water dan snel uit.

Stap 4: Lees de doorstroomhoeveelheid op het zakje af in liter per minuut.

Stap 5: Ontdek met de waterbespaarcalculator hoeveel water en energie je per jaar in jouw object kunt besparen.

De Pulsify Select S 105 3jet handdouche uit de hansgrohe EcoCheck kit is het perfecte voorbeeld van hoe je kostbare grondstoffen kunt besparen – terwijl je volop van je douche geniet. 

Geld besparen met EcoSmart

hansgrohe mengkranen en douches met EcoSmart verbruiken tot 60 procent minder water dan onze producten zonder deze slimme technologie. Dankzij de doorstroombegrenzing verbruiken onze hoofd- en handdouches slechts 8 liter water per minuut, en die met EcoSmart+ zelfs maar 6 liter. hansgrohe mengkranen bij de wastafel en het bad verbruiken slechts 5 liter water per minuut (bij 3 bar), EcoSmart+ mengkranen zelfs maar 4 l/min. En dat zonder comfortverlies.

  Veel doucheplezier met weinig verbruik

  In een studie van het marktonderzoek TRND* merkten consumenten in Duitsland en Frankrijk in 2022 geen significante verschillen in douche-ervaring tussen EcoSmart douches en douches zonder de besparende technologie. Je kunt dit gevoel van welzijn nu zelf ervaren: met de EcoCheck test kit. 

  EcoSmart betaalt zich dubbel en dwars terug. Want minder waterverbruik betekent ook lagere energiekosten voor warm water. Het werkelijke besparingsvolume met EcoSmart kun je nu eenvoudig zelf bepalen met het waterdoorstroommeetzakje plus de hansgrohe waterbespaarcalculator.

  Conclusie

  • Omdat EcoSmart mengkranen en douches niet duurder zijn dan conventionele hansgrohe producten, is er geen reden om ze niet in je volgende project op te nemen!
  • Het besparingseffect dankzij EcoSmart is vooral merkbaar in hotels en gebouwen met veel wastafels en douches.
  Lachende vrouw doucht met Pulsify S handdouche.
  Veel doucheplezier ondanks een lager waterverbruik: onze EcoSmart producten verbruiken tot 60% minder water dan conventionele hansgrohe producten.

  hansgrohe waterbespaarcalculator

  De besparing in euro's kun je snel online berekenen met onze waterbespaarcalculator.

  Wat je nodig hebt:

  • Aantal geïnstalleerde douches 
  • Bezettingspercentage / gebruiksfrequentie (jaargemiddelde)
  • Waterkosten op jouw locatie (euro/1000 liter)
  • Type verwarmingsbron (elektriciteit, olie, gas, enz.)
  • Verwarmingskosten in het systeem (euro/kWh)

  De waterbespaarcalculator geeft je ook een indicatie van de afbetaling van de nieuwe handdouches. 

  Bereken wat u kunt besparen
  Waterbespaarcalculator op notebook en tablet.
  Gebruik de online waterbespaarcalculator om uit te vinden hoeveel je zou kunnen besparen.

  Lees meer over de EcoCheck kit

  Ben je geïnteresseerd in de EcoCheck kit en wil je meer weten? We helpen je graag verder. Stuur via het contactformulier een algemene vraag naar onze klantenservice en laat ons weten hoe we je kunnen helpen.

  Neem contact met ons op!