Maximale vrijheid voor het badkamerdesign

Met gekleurde oppervlakken en exclusieve diensten naar een droombadkamer

Mengkranen, douches en accessoires met speciale oppervlakken die aan persoonlijke voorkeuren of de ruimtelijke omstandigheden zijn aangepast: dat zijn de diensten van AXOR FinishPlus en AXOR Signature. Ze bieden architecten, interieurarchitecten, ontwerpers en hun klanten – de gebruikers van de badkamer – de vrijheid om badkamerproducten aan hun eigen wensen aan te passen. Voor een droombadkamer – individueel, met karakter.  

Gekleurde mengkranen met geborsteld of glanzend oppervlak

Een gekleurd oppervlak uit het grote aanbod van speciale AXOR FinishPlus oppervlakken: hiermee wordt de mengkraan een doeltreffend statement bij de wastafel. En wordt de douchekop een optische blikvanger in de douche. Het accessoire krijgt hiermee een heel eigen uitstraling. Wie voor een product van AXOR met een speciaal oppervlak kiest, kiest voor de perfecte aanvulling op het persoonlijke badkamerdesign. Of gaat juist voor een bewust gekozen contrast met de binnenhuisarchitectuur. Of er nu wordt gekozen voor een geborstelde of hoogglanzende variant, voor elegant goud, opvallend zwart chroom of warm brons – de speciale AXOR FinishPlus oppervlakken zijn niet alleen extreem robuust en gaan heel lang mee, maar maken ook van een badkamer- of keukenproduct een fascinerend designobject met maximale uitstraling. Kleurencombinaties of andere kleuren worden volgens de eigen wensen gerealiseerd. Speciale AXOR FinishPlus oppervlakken – ontwikkeld door de specialisten van AXOR, gemaakt in de Physical Vapor Desposition-kamers in de eigen fabriek van AXOR in Schiltach in het Zwarte Woud.

Kranen met oppervlakken in diverse kleuren.
Gekleurde oppervlakken voor individueel badkamerdesign: AXOR FinishPlus oppervlakken, geborsteld of hoogglanzend, maken van de mengkraan of douche een exclusief designstatement.

AXOR - op maat gemaakte individualiteit

Maatwerk ontmoet kwaliteit en liefde voor precisie. Ontdek wat de door vakwerk geïnspireerde benadering van AXOR zo bijzonder maakt. Hoor van naar Benjamin Holzer, Hoofd van Product Management bij AXOR wat de benadering van AXOR zo speciaal maken. 
 

Van goud tot brons: breed kleurenpalet voor badkamerproducten en keukenmengkranen

Het kleurenpalet van de speciale AXOR FinishPlus oppervlakken voor gepersonaliseerde mengkranen, douches en accessoires gaat van warm brons tot modern zwart chroom, van roestvrij staal met een industrieel karakter tot goud voor een prachtige uitstraling bij de wastafel en van gepolijst roodgoud tot mat messing. Met veel verschillende kleuren en de varianten 'geborsteld' of 'gepolijst' zijn de mogelijkheden wat betreft eigen wensen voor de vormgeving eindeloos.

Overzicht van AXOR FinishPlus oppervlakken

Vanaf 1 stuk verkrijgbaar:
 • Polished Gold Optic (gepolijste/glanzende afwerking in goud)
 • Brushed Gold Optic (geborstelde/matte afwerking in goud)
 • Brushed Nickel (geborsteld/mat nikkel)
 • Polished Red Gold (gepolijste/glanzende afwerking in roodgoud)
 • Brushed Red Gold (geborstelde/matte afwerking in roodgoud)
 • Brushed Bronze (geborsteld/mat brons)
 • Polished Black Chrome (gepolijst/glanzend zwart chroom)
 • Brushed Black Chrome (gepolijst/mat zwart chroom)
 • Brushed Brass (geborsteld/mat messing)
 • Stainless Steel Optic (roestvrij staal)
Vanaf 30 stuks verkrijgbaar:
 • Polished Chrome (gepolijst/glanzend chroom)
 • Brushed Chrome (geborsteld/mat chroom)
 • Polished Nickel (gepolijst/glanzend nikkel)
 • Polished Bronze (gepolijst/glanzend brons)
 • Polished Brass (gepolijst/glanzend messing)
Exclusief voor de collectie AXOR MyEdition:
 • Satin Black (gesatineerd zwart)

Glanzend en robuust: AXOR FinishPlus oppervlakken, in het PVD-proces gemaakt

De gekleurde oppervlakken van AXOR FinishPlus zijn een meesterlijke combinatie van hightech en vakmanschap. Ze worden gemaakt in het PVD-proces (Physical Vapour Deposition) – een coatingproces in kamers met hoog vacuüm waarbij een vlamboog ontlaadt. De toegevoerde gassen smelten samen met zirkonium. Dit mengsel wordt op het chroomoppervlak van het product aangebracht en vormt zo een extra PVD-coating die tot 0,3 μm dik is. De bijzondere kleuren ontstaan door de individuele gasmengels in het coatingproces en de op elkaar afgestemde lagen die door inhouse experts speciaal voor de AXOR FinishPlus oppervlakken zijn ontwikkeld. Voor de geborstelde varianten krijgen de mengkranen, douches of accessoires vóór de PVD-coating een met handwerk gemaakte coating die perfect op het design is afgestemd. In de fabriek van AXOR bij het hoofdkantoor van de Hansgrohe Group in Schiltach wordt in meerdere vacuümkamers aan de groeiende vraag naar gekleurde badkamerproducten voldaan.  

De voordelen van PVD-coating op een rijtje gezet:

 • Bijzondere glans
 • Breed kleurenpalet
 • Constant hoge kwaliteit
 • Goed bestand tegen mechanische en chemische invloeden, zoals krassen of reinigingsmiddelen, en corrosie (bijvoorbeeld door zout in de zeelucht)
PVD-proces in de vacuümkamers, proces handslijpen.
Hightech: AXOR FinishPlus PVD-oppervlakken ontstaan in het vacuüm door vlamboogontlading. Handwerk: ervoor worden ze gepolijst of voor de Brushed-varianten met de hand geborsteld.

Van de mengkraan tot een uniek stuk: AXOR Signature voldoet aan alle individuele (badkamer)wensen 

Verlengen, verkorten, bedrukken: de service AXOR Signature laat de wensen van de klant met het oog op aanpassingen uitkomen, bijvoorbeeld de wens om een eigen logo, aanduiding in de eigen taal of een bijzondere greep te kunnen kiezen. Of aanpassingen aan ruimtelijke omstandigheden met een verlengde douche-arm bij een hoger plafond; om de kraanuitloop aan de buitengewone geometrie van een wastafel aan te passen. De individuele wensen worden gerealiseerd door experts met jarenlange ervaring en veel liefde voor detail volgens de meest moderne industriële normen.


 
Grafische weergave van een verlengde plafonddouche-arm.
Aanpassingen van AXOR Signature zoals het verlengen of verkorten van kraanuitlopen of douche-armen: om aan individuele wensen te voldoen en producten aan de ruimtelijke omstandigheden aan te passen.

AXOR Signature: vrijheid bij de vormgeving voor architecten, interieurarchitecten en ontwerpers

Met AXOR Signature ontstaan volledig nieuwe mogelijkheden voor architecten, interieurarchitecten en ontwerpers wat badkamerdesign betreft. Ze kunnen mengkranen en douches op de luxe binnenhuisarchitectuur van het project afstemmen door bijvoorbeeld een Swarovski-kristal in trapezevorm als mengkraangreep te kiezen. Vooral in luxe hotels kan exclusiviteit zo tot in de details worden doorgevoerd – als de wastafelmengkraan met het logo van het hotel of met warm-/koudmarkeringen in de eigen taal is gepersonaliseerd. AXOR Signature laat dromen van de klant uitkomen. Een service voor badkamerplanners die klanten meer dan de standaard biedt.

Mengkraan met individueel logo in het midden van de kruisgreep.
Een gepersonaliseerd product als uiting van exclusiviteit: een mengkraan van AXOR met eigen logo of wapen. Een service van AXOR Signature.

Individuele badkamers afhankelijk van de wensen van de klant met productaanpassingen door AXOR Signature

Het zijn de dagelijkse uitdagingen bij de planning: de badkamer heeft een heel hoog plafond, de wastafel heeft een bijzondere geometrie en de ruimte-architectuur vraagt om een heel bijzondere oplossing voor de vormgeving. Vaak is het nodig om de producten aan bijzondere omstandigheden aan te passen om aan de individuele wensen van de klant te voldoen. Deze productaanpassingen worden met de dienst AXOR Signature uitgevoerd: hier worden douche-armen verlengd, zodat van de bijzondere waterervaring onder een douche van AXOR kan worden genoten, ook als de douche onder een heel hoog plafond is geïnstalleerd. Of de experts van AXOR Signature verlengen het inbouwdeel van de wastafelmengkraan, zodat de hoogte van de mengkraan perfect op de hoogte van de exclusieve wastafel is afgestemd. De mogelijkheden zijn legio, maar het resultaat is altijd hetzelfde: met AXOR Signature wordt een product van AXOR een uniek stuk dat met de gebruikelijke precisie van AXOR met de hand op het hoogste technische niveau wordt gemaakt.

Voorbeeld van een verlengde kraan.
De service AXOR Signature biedt veel aanpassingsmogelijkheden. Hier worden zelfs de meest uitzonderlijke wensen op haalbaarheid gecontroleerd en uitgevoerd als dit technisch mogelijk is.

Maak kennis met de designers van AXOR!

De badkamer persoonlijk maken - wat het oorspronkelijke idee achter het ontstaan van AXOR was, staat nog steeds hoog in het vaandel. Dat is waarom we altijd met  originele 'author designers' werken, die ons inspireren met hun kenmerkende stijlen. Leer in de onderstaande video onze Hall of Fame kennen met Anke Sohn, hoofd van Global Brand Marketing bij AXOR!