Meer service, minder klachten

Advies verzorging & reiniging: zo profiteren uw klanten en u

Uw boze klant dient een klacht in over een mengkraan of douche die hij duidelijk verkeerd heeft gereinigd en daarbij heeft beschadigd. Dat zorgt ook bij de professional voor een niet al te best humeur. Daarbij kunnen kalk, vuil en vet makkelijk en voorzichtig worden verwijderd. Wij raden aan om al bij de verkoop reinigingstips voor producten van AXOR en hansgrohe te geven! Dat is een geweldige service die iedereen tevreden maakt.

Hand- en hoofddouches op de juiste manier reinigen: kalk verwijderen, schade voorkomen

Douchekoppen reinigen, zelfs grote douchekoppen: dat is echt niet zo moeilijk. Maar met de verkeerde middelen en methodes kunnen de hoogwaardige oppervlakken of zelfs de binnenkant van het product beschadigd raken. In het ergste geval werkt het product daardoor minder goed.

Om het niet zo ver te laten komen, moeten uw klanten het volgende doen:
 •  altijd een zachte, schone doek en nooit schurende hulpmiddelen zoals schuursponsjes of microvezeldoekjes gebruiken;
   
 • geen stoomreinigers gebruiken – hoge temperaturen kunnen de douches beschadigen;
   
 • alleen mild reinigingsmiddel gebruiken – bijvoorbeeld op basis van citroenzuur;
   
 • nooit reinigingsmiddel gebruiken dat veel zoutzuur, mierenzuur, natriumhypochloriet of azijnzuur bevat – veel te agressief. Ook reinigingsmiddelen met fosforzuur mogen alleen onder bepaalde omstandigheden worden gebruikt;
 • ​​​​​​​ nooit verschillende reinigingsmiddelen mengen;
 • sproeireinigers nooit rechtstreeks op douches spuiten – nevel kan in de producten terechtkomen en schade veroorzaken. Ze moeten in plaats daarvan reinigingsmiddel op een zachte doek doen en daarmee de oppervlakken afvegen;
   
 •  Na het schoonmaken altijd de douches grondig met zuiver water af- en doorspoelen.

Keukenmengkranen op de juiste manier reinigen: brandschoon en ontkalkt in een handomdraai

Uw klant moet de keukenmengkranen van AXOR en hansgrohe regelmatig goed reinigen zodat hitte, kou, vet of zuur de hoogwaardige oppervlakken de keukenmengkranen niet kan aantasten. Zo kan al vanaf het begin mogelijke gevolgschade door verkalking worden voorkomen.

 • Reinig keukenmengkranen nooit met agressieve reinigingsmiddelen. Gebruik dus geen natriumhypochloriet, mieren-, azijn- of zoutzuur, schurende middelen of sponzen!
   
 • We raden middelen op basis van citroenzuur aan. Reinigingsmiddelen die zoutzuur of azijnzuur bevatten, mogen niet worden gebruikt, omdat deze aanzienlijke schade kunnen aanrichten.
   
 • Sproei reinigingsmiddelen niet rechtstreeks op de mengkranen en meng reinigingsmiddelen ook niet met elkaar. Het is beter om het middel op een zachte, pluisvrije katoenen doek te doen. Veeg het reinigingsmiddel op het oppervlak, laat het intrekken en spoel het met schoon water af. 
   
 • Veeg het oppervlak tot slot af met een droge doek. Voor een glanzend resultaat.
Voorzichtige verzorging: kranen bij de spoelbak op de juiste manier reinigen.
Zowel in chroom als roestvrij staal: de keukenkranen van AXOR en hansgrohe zijn bestendig en onderhoudsvriendelijk. Maar ze hebben dag in, dag uit veel te verduren.

Badkamerkraan en perlator op de juiste manier reinigen: schoon en kalkvrij in 5 stappen

 • Stap 1: badkamerkranen kunnen het best met een zachte katoenen doek worden gereinigd die indien nodig vochtig wordt gemaakt. Door er zacht over te wrijven, kan het meeste vuil al worden verwijderd. Gebruik geen schuursponsjes, borstels of microvezeldoekjes.
   
 • Stap 2: kalkresten gaan meestal in hoeken en voegen zitten. Daarvoor moet een milde reiniger op basis van citroenzuur worden gebruikt. Belangrijk: sproei het concentraat niet rechtstreeks op de mengkraan, maar op een doekje. Veeg het daarna af.
   
 • Stap 3: spoel de mengkraan grondig af met schoon water.
   
 • Stap 4: herhaal de eerste stap om resten te verwijderen en het oppervlak een mooie glans te geven.
   
 • Stap 5: als het straalbeeld niet meer mooi parelt, is de perlator verkalkt. Leg deze in warm water met wat reinigingsmiddel om afzettingen heel makkelijk te verwijderen. 

QuickClean: kalk en vuil makkelijk met de vingers wegwrijven

Veel huishoudens ervaren problemen door kalkhoudend water. Om de verzorging van badkamer- en keukenproducten makkelijker te maken, hebben we veel mengkranen en douches van AXOR en hansgrohe met QuickClean-technologie uitgerust. Dankzij deze snelle anti-kalkfunctie kunnen resten moeiteloos mechanisch worden verwijderd. Voor klanten betekent dit minder poetswerk en een mooier straalbeeld.