Maximale uitstraling en exclusiviteit

Voor de perfecte finishing touch: diamantslijpmachines in de fabriek van AXOR

Designers vroegen om een mengkraan die glansde als nooit tevoren en zo begonnen de experts van AXOR aan hun intensieve zoektocht naar een technologie die oorspronkelijk voor de optische industrie en ruimtevaartindustrie werd gebruikt: de diamantslijpmachine. Bij AXOR wordt de diamantslijpmachine gebruikt om hoogglanzende oppervlakken te maken en de diamantslijpvorm van de AXOR Edge mengkranen te krijgen.

Als exclusiviteit zich uit in perfectie en kwaliteit

Diamantslijpmachines worden in de optische industrie en ruimtevaartindustrie gebruikt om de hoogste precisie en de hoogste kwaliteit van de oppervlakken te krijgen. Ook bij AXOR kiezen de experts uit de productontwikkeling voor de bewerking met een diamantslijpmachine om het oppervlak te laten glanzen als nooit tevoren. Of om patronen in te frezen – lijn voor lijn, tot op de micrometer nauwkeurig. Zo ontstaat een juweel dat met zijn glans en gedeeltelijke diamantslijpvorm voor een visuele en haptische ervaring zorgt: AXOR Edge.

De mengkranen uit de exclusieve badkamercollectie zijn unieke juwelen. De designer Jean-Marie Massaud had bij AXOR Edge het doel om van een dagelijks gebruiksvoorwerp een sculptuur te maken die door haar precieze randen, hoogglanzende vlakken en hoogwaardig afgewerkte structuren emoties opwekt. En net als in de juwelenbranche worden bij AXOR Edge diamantslijpmachines gebruikt. Hier zorgen de hoogste precisie, de fijnste details en de hoogwaardigste materialen voor perfectie en kwaliteit – en daarmee voor een exclusiviteit die verre van standaard is en voor volmaakte verfijning staat.

Diamantslijpmachine bij het frezen van een AXOR Edge mengkraan.
Een diamantslijpmachine aan het werk: hier freest deze bij de AXOR Edge mengkranen 45°-afkantingen met hoogste precisie en effenheid, zodat ze exact in een punt samenkomen.

Diamanten: exclusieve sleutel tot absolute precisie

Designers vroegen om een mengkraan met maximale glans, wat een uitdaging was voor de productontwikkelaars bij AXOR. Er moeten hiervoor oppervlakken met nog meer glans en nog preciezere randen worden gemaakt die het licht perfect reflecteren. De oplossing werd gevonden in een diamantslijpmachine. Deze kan de 45°-afkanting en de oppervlakken met een tot nu toe ongekende precisie en effenheid realiseren. Daarbij worden de afkantingen zo met een diamantslijpmachine afgesleten dat ze exact in een punt samenkomen. In de diamantslijpmachine krijgen de oppervlakken de kant-en-klare kwaliteit in de eindtoestand zonder oneffenheden of slijpen of polijsten achteraf. Want elke kras, elk stofdeeltje beïnvloedt het resultaat. Ook de locatie van de diamantslijpmachine is bepalend daarvoor: alleen een heel goede stabiliteit zorgt ervoor dat er geen wrijving of trilling ontstaat. Daarvoor zorgen zes luchtdempers die zelfs de kleinste beweging in het gebouw kunnen compenseren. Hier is tijd voor nodig: het hele bewerkingsproces duurt twee keer zo lang als het traditionele slijp- en polijstproces.

De met de diamantslijpvorm afgewerkte structuren worden met hetzelfde proces gemaakt. Ook hier frezen diamanten lijn voor lijn fijne afgeknotte piramides in het oppervlak van het massieve messingblok – met tot op de micrometer nauwkeurige precisie en de laagste tolerantiewaarden. Luxe details van een sculpturale mengkraan die zo een optisch en haptisch highlight bij de wastafel, bij het bad of in de douche wordt.

Voor de diamantslijpvorm freest een diamant de fijnste lijnen.
Bij de mengkraan is de diamantslijpvorm het ultieme highlight: lijn voor lijn, tot op de micrometer nauwkeurig, worden de fijne afgeknotte piramides in het massieve messingblok gefreesd.