Meer veiligheid in de badkamer, ook voor kinderen

CoolContact: gecontroleerde koudwatervoering

De technologie CoolContact zorgt ervoor dat thermostaatbehuizingen niet warm kunnen worden. Het voordeel van veiligheid 'aan de binnenkant' is dat het niet meer pijn doet als de thermostaat wordt aangeraakt. Daar kunt u op vertrouwen: deze hoogwaardige waterregelaars kunnen altijd worden vastgepakt. Ook kinderen en senioren kunnen zo zorgeloos douchen en in bad gaan.

Goede argumenten voor meer veiligheid in de badkamer

  • CoolContact maakt thermostaten voelbaar veilig, want de koeltechnolgoie voorkomt dat de thermostaatbehuizing warm wordt. 
  • Ideaal voor klanten met kinderen: de gevoelige handen van kinderen kunnen zo niet meer verbranden.
  • Met een CoolContact-thermostaat hoeft niemand meer op een veilige afstand van de mengkraan te blijven.
Kinderen onder de douche met CoolContact thermostaat.
Met de CoolContact douche- en badthermostaten kan het hele gezin nog zorgelozer genieten van een heerlijke douche.

Veilige thermostaatkoeling: zo werkt het

In de CoolContact thermostaat wordt het koude leidingwater in het inbouwdeel zo geleid dat het meteen achter de hele voor- en achterkant langs stroomt. Het stroomt van rechts naar links – in de richting van de thermostaatkardoes. Het hete water wordt vanuit de wandaansluiting zonder omwegen naar de kardoes geleid. Het gemengde water stroomt, omgeven door koud water, uit de kardoes naar rechts, naar de uitloop. Het water stroomt daarbij langs de achter- en onderkant. Bij hansgrohe noemen we dat: gecontroleerde koudwatervoering.
hansgrohe veiligheidsthermostaat voor kinderen.
Zorgeloos laten douchen: bij CoolContact-thermostaten komt heet water niet eens in de buurt van kinderhanden.

Ecostat E: zorgeloos doucheplezier voor iedereen

De eerste hansgrohe thermostaat die met de innovatieve koeltechnologie CoolContact is uitgerust, is Ecostat E. Een extra veiligheidsfunctie: SafetyStop voor instelbare temperatuurbegrenzing. Hiermee kan er nooit te heet water uit de leiding voor douche- en badwater komen. De hoogwaardige designthermostaat Ecostat E is met de tastbare grepen en de duidelijke opschriften perfect voor de toekomstbestendige badkamer. De badthermostaat Ecostat E met CoolContact is met de Red Dot Award 2019 bekroond.
hansgrohe badthermostaat met bescherming tegen verbranden.
Met CoolContact zijn grijpgrage handjes beschermd. Ook voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking geldt: bij het op goed geluk tasten naar de regelaars ligt geen gevaar op de loer.

Croma E en Ecostat E met CoolContact: perfect voor de gezinsbadkamer

Uw klant wil voor zijn gezinsbadkamer of toekomstbestendige badkamer een moderne uitrusting voor een aantrekkelijke prijs? Beveel hem dan een veilige én harmonieuze combinatie van hansgrohe aan: de doucheserie Croma E met Ecostat E. Croma E is heel eenvoudig te bedienen en veilig voor kinderen dankzij CoolContact. Goed om te weten: de stevige hansgrohe doucheklassieker Croma is nu in een nieuw, modern jasje gestoken.
Showerpipe Croma E met veiligheidsthermostaat Ecostat E.
Laat ze met een gerust hart in het bad plonzen: een Croma E Showerpipe met veiligheidsthermostaat Ecostat E is een uitstekende keuze voor klanten met kinderen.

Producten met CoolContact-technologie