Milieuvriendelijke mengkranen en douches

EcoSmart: water en energie besparen

Klimaatbescherming begint bij het douchen, ecologisch handelen bij het handen wassen. AXOR en hansgrohe mengkranen en douches die met EcoSmart-technologie zijn uitgerust, verbruiken tot wel 60 procent minder water dan traditionele producten. EcoSmart verlaagt de water- en energiekosten en verbruikt minder waardevolle grondstoffen. En daar is iedereen blij mee: particulieren, hoteliers, managers van sportfaciliteiten en nog veel meer

Met waterbesparende producten naar een succesvolle verkoop – uw argumenten

  • Klanten besparen veel water omdat de doorstroom in EcoSmart-producten automatisch is beperkt.
  • Minder warm water nodig = minder energie nodig. Want er hoeft minder water te worden opgewarmd. Dat betekent een lagere CO2-uitstoot en lagere energiekosten.
  • Topservice voor het verkoopgesprek: bereken voor uw klanten hoeveel geld ze met EcoSmart kunnen besparen – met de hansgrohe bespaarcalculator. Hiermee berekent u hoe snel een investering in de badkamer zich uitbetaalt.

Douches met EcoSmart-technologie – feiten en werking

Er is met EcoSmart dagelijks tot 60 procent minder water nodig: met een slimme doorstroombegrenzing, speciale straalopeningen en het toevoegen van lucht. Zo verbruiken veel EcoSmart hoofd- en handdouches per minuut slechts 9 liter water en sommigen zelfs maar 6 liter. Daarbij maakt het niet uit hoe hoog de waterdruk is. Want een 'precisie-O-ring' reageert flexibel op de waterdruk en regelt de waterhoeveelheid.
EcoSmart-douches besparen water.
'Precisie-O-ring' in de EcoSmart-handdouche: als de waterdruk hoog is, wordt de doorlaatopening verkleind. Als de druk laag is, wordt de opening vergroot.

EcoSmart-wastafelmengkraan – feiten en werking

Dankzij EcoSmart-technologie wordt het waterverbruik bij alle AXOR en hansgrohe wastafelmengkranen verlaagd tot circa 5 liter per minuut. Hoe dat werkt? Door het toevoegen van lucht en een speciale doorstroombegrenzing. De EcoSmart-perlator is in de uitloop van de mengkraan ingebouwd en verrijkt het water met lucht. Het resultaat is een volle, bruisende waterstraal.
EcoSmart-mengkranen besparen water.
'Precisie-elastomeer' in EcoSmart-mengkraan: het reageert op een hoge of lage waterdruk en verandert zijn vorm. En beperkt de doorstroom en bespaart constant drinkwater.

Projectontwikkeling: lage exploitatiekosten – geld snel terugverdiend

Vooral in de projectontwikkeling zijn het besparen van water en energie doorslaggevende criteria bij de uitrusting. In gebouwen met veel badkamers en toiletten (hotels, openbare gebouwen etc.) neemt het besparingspotentieel flink toe zodra er EcoSmart-producten zijn geplaatst. Het mooie: ze zijn ook nog eens makkelijk te installeren. En: bij EcoSmart-douches en -mengkranen worden ontwerpers en architecten niet in hun mogelijkheden beperkt, want ze kunnen uit veel complete assortimenten voor de douche en wastafel kiezen.

hansgrohe wastafelmengkranen in een hotel.
EcoSmart-mengkranen in hotels: omdat de exploitatiekosten hiermee zo sterk afnemen, zijn investeringen vaak al na enkele maanden terugverdiend.

Een selectie van EcoSmart-producten van de merken AXOR en hansgrohe