Mengkranen in openbare ruimtes

Meer hygiëne en netheid in veelgebruikte sanitaire voorzieningen

Bent u op zoek naar wastafelmengkranen voor openbare ruimtes en bedrijven? Hier vindt u elektronische en mechanische mengkranen voor uitnodigende wastafels. Lees meer over efficiënte technologieën voor betere hygiëne en over installatie en onderhoud. Verder laten wij u hier zien hoe u sensormengkranen en zelfsluitende mengkranen afstemt op de behoeften van klanten.

Mengkranen voor handen wassen zonder contact 

Met deze argumenten overtuigt u uw klanten bij de productkeuze:

  • ​​​​​​​Schone oplossing voor verschillende toepassingen. Bij AXOR en hansgrohe vindt u elektronische mengkranen voor de contactloze werking en automatisch sluitende mengkranen waarbij de kraan niet meer hoeft te worden aangeraakt na het handen wassen
  • Rentabiliteit. Elektronische en handmatige automatische mengkranen helpen om water- en energieverspilling te voorkomen.
  • Veiligheid. De mengkranen bieden de mogelijkheid tot een hygiënische spoeling en dragen daarmee bij aan de veiligheid van het drinkwater. 
  • Onderhoudsvriendelijk. Door de gesloten en robuuste constructie van de elektronische en zelfsluitende mengkranen wordt vandalisme voorkomen en is de kraan verder makkelijker schoon te houden.
hansgrohe elektronische mengkraan voor betere hygiëne.
Contactloze mengkranen van AXOR en hansgrohe zorgen voor handen wassen zonder contact en voor minder gevaar voor de overdracht van virussen en bacteriën. Op de foto: hansgrohe lijn Focus.

Design en maximale functionaliteit

Bij prestigieuze bouwprojecten, maar ook in privégebouwen, wordt het sanitair het visitekaartje van het gebouw – waar de waardering voor gasten, medewerkers en klanten zichtbaar en voelbaar is. Sensorgestuurde wateraansluitingen vormen bij de wastafel bijzondere designaccenten en voldoen in hotels en restaurants aan de eisen van de beheerder. De contactloze wastafelmengkranen van AXOR en hansgrohe overtuigen door de combinatie van esthetica en functionaliteit.

 

Keuze: elektronisch of mechanisch, met of zonder temperatuurregelaar

De contactloze wastafelmengkranen met infrarood elektronica zijn verkrijgbaar als variant met netvoeding of batterij. De mengkranen kunnen op elke wastafel worden gemonteerd of als inbouwvariant worden geïnstalleerd. Voor de netvoeding is een stroomaansluiting nodig. Zelfsluitende mengkranen worden mechanisch geopend en sluiten contactloos na gebruik.

Bij de elektronische mengkraan met netvoeding wordt onder de wastafel een contactdoos gebruikt die op de meegeleverde transformator voor een laagspanning van 6 V is aangesloten. De box wordt ook onder de wastafel geplaatst en is op de mengkraan aangesloten. 

Bij de wastafelmengkraan met batterij wordt de laagspanning uit een batterij van 6 V gehaald (type CR-P2). Daarvoor wordt de meegeleverde box onder de wastafel op de mengkraan aangesloten. De levensduur van de batterij is circa twee jaar voor het wassen van de handen en kan worden vervangen.

De zelfsluitende mengkraan overtuigt klanten die bij de wastafel geen gebruik willen maken van stroom. Door licht op de greep te drukken, wordt het hydraulische mechanisme geactiveerd. De waterstroom stopt automatisch na het ingestelde tijdsinterval zonder de mengkraan opnieuw aan te hoeven raken.

Elektronische mengkraan afstemmen op de individuele behoeften

De sensorelektronica moet op de wastafel worden afgestemd. Dat gebeurt bij onze elektronische mengkranen automatisch bij de installatie. De infraroodtechnologie (optosensoren) reageert daarbij onder andere op helderheid en het type en de afmetingen van de fontein om de functionaliteit optimaal op de omstandigheden af te stemmen. Stel daarna de door de klant gewenste watertemperatuur voor de contactloze mengkraan in. Voor een individuele temperatuuraanpassing zit bij enkele elektronische mengkranen een menghendel op het kraanhuis.  

Elektronische hansgrohe mengkraan met sensor.

Zelfsluitende mengkranen optimaal instellen

De zelfsluitende mengkraan kan heel eenvoudig aan de behoeften van uw klanten worden aangepast. U stelt de sluittijd met behulp van het optionele als toebehoren verkrijgbare gereedschap tussen 3 en 20 seconden in. Het automatisch zelf sluiten van de mengkranen kan voor een hygiënische spoeling worden gedeactiveerd en daarna in een handomdraai weer worden geactiveerd. In de volgende video's laten we u zien hoe dat werkt.

Hygiënische spoeling en thermische desinfectie

De elektronische en zelfsluitende mengkranen van AXOR en hansgrohe zijn met de automatische of handmatige hygiënische spoeling nog een goed verkoopargument wat het onderwerp drinkwaterhygiëne betreft. Sanitaire voorzieningen worden soms een tijd niet gebruikt (bijvoorbeeld in hotelkamers, op evenementenlocaties), waardoor door stilstaand water bacteriën kunnen worden gevormd. Hiervoor kan bij elektronische mengkranen dan automatisch water stromen worden geactiveerd. Bij deze hygiënische spoeling stroomt er 24 uur nadat de mengkraan voor het laatst is gebruikt automatisch tien seconden lang fris water door de leidingen en de mengkraan. Er kan verder voor de thermische desinfectie voor een langere spoeling van drie minuten worden gekozen. Bij de variant zelfsluitende mengkranen kan de thermische desinfectie heel eenvoudig handmatig worden geactiveerd met onderhoudsgereedschap.

Mengkranen voor openbare ruimtes van AXOR en hansgrohe