Onze bijdrage aan de bescherming van onze planeet

Duurzaamheid: Ons grootste streven en jouw beste argument

Water is onze lust en ons leven. Daarom doen we er alles aan om deze kostbare grondstof te beschermen: met water- en energiebesparende douches, mengkranen en technologieën. Ook bij het produceren en ontmantelen van de producten hebben invloed op de klimaat- en hulpbronnenkringlopen van onze planeet waarvoor wij verantwoordelijkheid nemen. En jouw klanten? Die vinden het geweldig als je hen helpt te besparen. 

Groen. Groener. Eco* 2030.

„Tot 2030 willen we voor ons hele waterverbruikende productassortiment van de merken hansgrohe en AXOR overgaan op water- en energiebesparende technologieën. Ze moeten in de toekomst onderdeel zijn van elke energie-optimale renovatie en elke energie-efficiënte nieuwbouw. We zijn daar actief waar het gaat om het gezamenlijk draaien aan de stelschroeven die relevant zijn voor de uitstoot in de badkamer en keuken.“ 

Hans Jürgen Kalmbach
Voorzitter van de Raad van Bestuur van Hansgrohe SE 


* De Hansgrohe Group definieert ‘ECO’ als volgt: het verlagen van het water- en/of energieverbruik bij het gebruik van producten waar water door stroomt met minstens 22 procent in vergelijking met het basisjaar 2020.

Hansgrohe maakt waterverbruikende producten milieuvriendelijk.
Groen. Groener. Eco 2030 is het baanbrekende project van de Hansgrohe Group. Onder leiding van Hans Jürgen Kalmbach rusten wij alle waterverbruikende producten milieuvriendelijk uit.

Onze weg: de groene transformatie

Minder warm water, minder CO2-uitstoot

De gebruiksfase van een handdouche is verreweg het meest CO2-intensief. Er wordt ongeveer 1.000 keer meer CO2 uitgestoten dan tijdens de productie. Daarom hebben we het ons tot taak gesteld duurzame productoplossingen te ontwerpen die water- en energiebesparende technologieën zoals EcoSmart en CoolStart met een unieke waterbeleving combineren. Geheel volgens ons merk-DNA nemen wij verantwoordelijkheid voor mens, milieu en voor onze planeet.

Leer water- en energiebesparende technologieën kennen

Ultiem design en zuinige omgang met grondstoffen gaan bij het bedrijf Hansgrohe hand in hand. Met onze technologieën EcoSmart (sinds 2007) en CoolStart (sinds 2012) besparen verbruikers al vele jaren water en energie – dag in dag uit. En wij hebben onszelf voor de toekomst nog ambitieuzere milieudoelen gesteld.

Pulsify - een zinnenprikkelende douche-ervaring

Bij Pulsify draait alles om efficiënt doucheplezier. 9 van 10 klanten bevestigen dat Pulsify EcoSmart een unieke douche-ervaring biedt – met 40 % waterbesparing.*

meer over Pulsify


*TRND-klantenonderzoek met 150 testers, juli 2022. Waterbesparing in vergelijking met gemiddelde van hansgrohe.

Meer over Pulsify

AXOR Conscious Showers by PHOENIX

Naast de reeds bestaande waterbesparende producten – zoals de AXOR Conscious Showers – zal AXOR als onderdeel van het initiatief „Groene producten“ de komende jaren het productassortiment consequent wijzigen.

Meer over AXOR Conscious Showers

Bespaar water, energie en geld!

Onze tip: gebruik onze waterbespaarcalculator in je verkoopgesprek. Met de praktische online-tool bereken je voor je klanten hoeveel geld ze met mengkranen en douches met EcoSmart-technologie kunnen besparen. De bespaarcalculator rekent uit hoe snel een investering zich terugbetaalt.

Besparen in de projectontwikkeling of Besparen in privéhuishoudens? Volg de betreffende link om het potentieel te berekenen: 

Water besparen in privéhuishoudens

Water besparen in de projectontwikkeling

Transparantie over milieu-effecten tot op productniveau 

We zorgen ervoor dat onze belangengroepen ons vertrouwen door transparant te zijn over onze milieu-effecten. Daarvoor laten we bijvoorbeeld milieuproductverklaringen door onafhankelijke partijen bevestigen en nemen aan bedrijfsratings deel.

Vind water- en energiebesparende producten

Groen is meer dan alleen maar een kleur