Nieuwe AXOR Citterio producten

Klassieker met nieuwe greepvariant, structuur en douche-oplossing

AXOR Citterio is een van de iconen voor modern badkamerdesign die nu met een nieuwe greepvariant, exclusieve oppervlakkendetails en producten voor de douche is uitgebreid. De lijn biedt monumentaal mengkraandesign met geometrische precisie en opvallende vlakken. Een subtiele en toch onmiskenbaar luxe collectie die dankzij het veelzijdige productassortiment bij elke badkamerstijl past.

AXOR Citterio: nieuwe details – voor nog meer keuze

De AXOR Citterio mengkranen worden met de platte oppervlakken, de glans en de precisie een monumentale verschijning bij de wastafel, het bad of in de douche. De mengkraan is een uitdrukking van Italiaanse neoclassicistische architectuur die symbool staat voor 'Luxe na een tweede blik', die de waarde van het water erkent en zijn kostbaarheid viert. AXOR Citterio past als tijdloze klassieker, die wordt gekenmerkt door zijn uitgebalanceerde proporties en elegante geometrieën, in elke badkamerstijl. Met de nieuwe producten, waaronder een nieuwe greepvariant met optionele oppervlaktestructuur en doucheoplossingen, breidt AXOR het productassortiment uit – voor nog meer keuze bij het badkamerdesign.

Design: Antonio Citterio


 
Hoge AXOR Citterio wastafelmengkraan met hendelgrepen.

Een blik achter de schermen bij een klassieker! 

Onze designklassieker AXOR Citterio heeft een spannende update gekregen. Ontdek in onze achtergrondverhalen  hoe ons icoon een antwoordt op de megatrend van individualisering biedt  en moderne oplossingen biet met baanbrekende innovaties in design, technologie en collectie.  Anke Sohn, hoofd van Global Brand Marketing bij AXOR en anjamin Holzer, hoofd van productmanagement bij AXO presenteren de collectie in detaail Bekijk de video's nu en ontdek meer!

Mengkranen met nieuwe greepvariant en exclusieve oppervlaktestructuur


Het uitgebreide aanbod aan AXOR Citterio mengkranen zorgt voor maximale vrijheid bij de vormgeving. De collectie bestaat naast de iconische pingrepen en klassieke kruisgrepen nu ook uit mengkranen met nieuwe hendelgrepen. Daarbij wordt de zwevende vorm van de architectonische designtaal doorgevoerd en zijn de mengkranen nog ergonomischer, intuïtiever en makkelijker te bedienen. De nieuwe hendelgrepen zijn optioneel met een exclusief ruitvormig patroon verkrijgbaar – voor een optische en haptische ervaring die het designidee 'met mooie producten genieten van het ritueel van het dagelijks douchen en in bad gaan' onderstreept.
AXOR Citterio mengkranen met verschillende grepen.
Met de nieuwe zwevende hendelgrepen \(midden\) wordt de AXOR Citterio designtaal doorgevoerd. Hiermee wordt het assortiment met een nog ergonomischere en makkelijker te bedienen variant uitgebreid.

Geheel naar wens: van klassieke driegats mengkraan tot modern pingreepdesign


De mengkranen uit de collectie zijn verkrijgbaar met de opvallende pingreep met moderne, technologisch geavanceerde joystick-kardoes. De klassieke kruisgrepen geven de driegats mengkraanvarianten en thermostaten een tijdloos design en overtuigen met de beproefde functionaliteit met mechanische bediening. Met de nieuwe hendelgrepen breidt AXOR de collectie uit met een nog ergonomischere, intuïtievere en makkelijker te bedienen greepvariant. Daarbij wordt de architectonische designtaal met de zwevende vorm van de platte greep consequent doorgevoerd. De optioneel verkrijgbare oppervlaktestructuur, het ruitvormige patroon, is een optische en tegelijk haptische ervaring.
AXOR Citterio ééngreeps wastafelmengkraan met pingreep aan zijkant.

Uitgebreid productassortiment voor maximale vrijheid bij de vormgeving en veel inbouwsituaties


Voor de mengkranen met drie verschillende grepen biedt de collectie AXOR Citterio verschillende uitlooplengtes, producten in verschillende hoogtes, verschillende installatievarianten en producten met plaat of rozet aan. Voor een consistente, geometrische designtaal bestaat het productassortiment uit Showerpipes met ééngreeps mengkraan of thermostaat, inbouw-douchethermostaten, vloergemonteerde badmengkranen, opbouw- en inbouw-badmengkranen, driegats bad- of tegelrandmengkranen en bidetmengkranen. Veel van de bad- en douchemengkranen zijn ook met de verschillende greepvarianten pin-, kruis- of hendelgrepen verkrijgbaar en kunnen met een van de vele AXOR FinishPlus oppervlakken worden geïndividualiseerd, zoals bij alle producten uit deze collectie.
Douchesysteem met hoofd-, handdouche, thermostaat, doucheslang.
Ontdek minimalisme nu opnieuw met AXOR One.
AXOR One

De essentie van eenvoud, opnieuw geïnterpreteerd. Ontdek de nieuwe collectie AXOR One.