Mengkraan helemaal opnieuw uitgevonden

Archetype met innovatieve bediening en minimalistisch design: AXOR One

AXOR One mengkranen zijn elegant, elementair en puur met een extreem gereduceerd en toch vertrouwd design – dat wordt gekenmerkt door platte oppervlakken, afgeronde randen en uitgebalanceerde proporties. De mengkranen zijn dankzij hun precieze, innovatieve bediening intuïtief en zuinig in gebruik. Verkrijgbaar in chroom en mat zwart, maar ook in andere exclusieve AXOR FinishPlus oppervlakken.

De essentie van eenvoud: archetypen met een nieuwe bediening

AXOR One mengkranen zijn teruggebracht tot het wezenlijke met een gebogen, extreem smalle buis en twee aparte grepen aan de zijkant of hendelgrepen in combinatie met subtiele details, zoals de licht toelopende uitloop en de goed in de hand liggende kraangrepen. Daarbij kan worden gekozen voor het nieuwe, exclusief voor AXOR One verkrijgbare gelakte oppervlak mat zwart of een van de vele andere AXOR FinishPlus oppervlakken. AXOR One is hiermee een ongelooflijk elegante, tijdloos mooie en exclusieve collectie die elke badkamer verrijkt.

Design: Barber Osgerby
AXOR One ééngreeps wastafelmengkraan met greep aan zijkant.

Slank silhouet, eenvoudige installatie en daarmee praktisch onderhoud


Door de kardoes onder de wastafel te plaatsen, hebben de designers en ontwikkelaars van AXOR One een troef in handen. En dat heeft meteen twee redenen: door de mengkraanmotor te verplaatsen, kon het kraanhuis zo extreem slank worden gemaakt en daarmee kon AXOR One echt tot het wezenlijke worden teruggebracht. Tegelijkertijd zorgt de plaatsing van de kardoes onder de wastafel voor een snelle, eenvoudige installatie en handige toegang voor onderhoud en reparatie. Daarbij wordt de kardoes gewoon via de bajonetsluiting verwijderd en weer teruggeplaatst.
Weergave van positie van kardoes bij AXOR One Select.

Dompel uzelf onder in de wereld van AXOR One!

Met AXOR One komt een echte innovatie op de markt. En hij is innovatief op verschillende vlakken. Ontdek wat echt baanbrekend is aan het design, de technologie, collectie en filosofie met onze 'deep dives'. Anke Sohn, hoofd van Global Brand Marketing bij AXO en Benjamin Holzer, hoofd van productmanagement bij AXOR presenteren de collecite in detail. Bekijk de video's nu en ontdek meer! 
 

AXOR One: innovatieve functie – en daardoor zuinig in gebruik


De mengkranen uit de AXOR One collectie zijn met verschillende grepen verkrijgbaar. De Select-varianten zijn uitgerust met hendelgrepen aan de zijkant met all-in-one-bediening, waarbij het water wordt aan- en uitgezet door de greep omlaag te drukken en de waterstroom zo precies en direct wordt gecontroleerd. Door de hendelgrepen rechtsom te draaien, wordt de temperatuur verhoogd. De greep is bovendien uitgerust met een vooraf ingestelde CoolStart-functie: deze zorgt ervoor dat er pas warm water stroomt als de greep rechtsom wordt gedraaid. Een greepdesign met innovatieve functie – om zuinig om te gaan met het element water.
Detail: de AXOR One all-in-one bedieningsgreep.

Nieuwe interpretatie van een klassieker: de AXOR One driegats mengkraan

De AXOR One driegats wastafelmengkraan is een volledig nieuwe interpretatie van het klassieke mengkraandesign met een hoge uitloop en aparte grepen voor koud en warm water. Want in tegenstelling tot de bekende variant hebben de twee zacht gevormde grepen hier verschillende functies: de rechtergreep met geïntegreerde Select-technologie kan omlaag worden geduwd om het water aan of uit te zetten en kan worden gedraaid om de temperatuur aan te passen en de linkergreep wordt gedraaid om de waterhoeveelheid te bedienen. Met deze innovatieve logica bij de bediening kunnen de temperatuur en doorstroomhoeveelheid vooraf worden ingesteld.
De nieuwe AXOR One driegats wastafelmengkraan in actie.

Bekend en toch volledig nieuw: de extreem platte hendelgrepen


Met de AXOR One wastafelmengkraan met hendelgrepen wordt het idee van minimalistische designtaal op een innovatieve manier doorgevoerd. De greep kan door de nieuw ontwikkelde kardoes M25XS platter worden gemaakt en de ingebouwde straalvormer en de licht toelopende uitloop benadrukken de kwaliteit van het design en de productie. De AXOR One mengkranen met hendelgrepen worden, zoals de hele collectie, gekenmerkt door de holistische vormgeving met slanke silhouetten, platte oppervlakken, afgeronde randen en uitgebalanceerde proporties.
Twee hoge AXOR One ééngreeps mengkranen in matzwart.

Minimalistisch design voor de douche

De AXOR One douchekoppen worden gekenmerkt door hun monolitische vormen en de innovatieve plaatsing van de straalsoorten PowderRain en Rain, die in de karakteristieke grafische vormgeving van de straalplaat wordt weerspiegeld. Daarbij komt de PowderRain uit de sproeiers in de binnenring van de straalplaat, die het lichaam met een cocon van miljoenen microfijne waterdruppels omhult. De straalsoort Rain (buitenring) is een frisse kick voor het hele lichaam. Een innovatieve combinatie voor een immersieve, unieke douche-ervaring.
AXOR One hoofddouche 280 met twee straalsoorten in actie.

De all-in-one-combinatie voor een perfecte douche-ervaring

Het AXOR One assortiment bestaat uit hoofddouches in twee formaten (280 en 75) en met een of twee straalsoorten en twee handdouches. De AXOR One Showerpipe geeft de douche als all-in-one-combinatie van een hoofddouche, handdouche, douchestang en wandaansluiting een strakke uitstraling. De hoofddouche met de innovatief gecombineerde straalsoorten Rain en PowderRain is dankzij de draaibare douche-arm flexibel te verstellen en de handdouche met de straalsoort PowderRain zorgt als EcoSmart-variant voor efficiënt waterverbruik. Door de wandaansluiting in de Showerpipe in te bouwen, wordt het douchesysteem teruggebracht tot het wezenlijke, geheel in het teken van een consistente AXOR One designtaal.
Douchesysteem met hoofd- en handdouche in matzwart.