Hansgrohe Professional Services
AXOR
hansgrohe
High-end met drie straalsoorten

Keukenmengkraan Aquno Select M81

Leer hier de toekomst van intelligente werkprocessen in de keuken kennen. De exclusieve keukenmengkraan Aquno Select M81 van hansgrohe staat voor meer functie, meer duurzaamheid, meer designkwaliteit en meer emotie bij het dagelijks werk in de keuken. Zo efficiënt was het waterverbruik met een keukenkraanlijn van hansgrohe nog nooit. Zo veelzijdig en met zo veel verschillende straalsoorten ook niet. En de vormgeving: archetypisch.

Optimale efficiëntie aan het aanrecht – voor uw veeleisende klanten 

De keukenmengkraan Aquno Select M81 staat voor een all-in-one-concept voor efficiënt waterverbruik aan het aanrecht. De kraan ondersteunt alle werkzaamheden waarbij water nodig is. 

  • Meer functies. Drie straalsoorten die perfect bij elke activiteit passen: hiermee worden levensmiddelen heel voorzichtig afgespoeld, de handen met gebruik van weinig grondstoffen gewassen en worden grote voorwerpen snel en zonder spatten schoongemaakt of gevuld. De vlakke, microfijne PowderRain komt uit de tablet (sokkel) van de mengkraan. Op de mengkraan wordt met Select intuïtief van de laminaire straal op de volle douchestraal overgeschakeld. 
  • Meer duurzaamheid. Zo veel nodig, zo weinig mogelijk: Aquno Select M81 is de keukenmengkraan van hansgrohe die het zuinigst is in het verbruik. De unieke platte straal voelt niet alleen fijn aan op de handen, maar is ook beter voor het afspoelen van groente, vis of vlees. En hierbij wordt het water ook nog eens uiterst efficiënt gebruikt: met een optimale doorstroom van 4 l/min. 
Keukenspoelbak, designmengkraan & multifunctionele zeef van hansgrohe.
Ons nieuwe paradepaardje voor de keuken is perfect voor in coole designkeukens en moderne ruimteconcepten. Past precies en kan vrijwel alles: de meegeleverde multifunctionele zeef.
  • Meer designkwaliteit. Of er nu wordt gekozen voor een opvallende ronde gebogen uitloop of een afgeschuinde L-vormige uitloop: Aquno Select M81 is een nieuwe designarchetype. De mengkraan gaat lang mee en wordt een blikvanger in zowel klassieke als moderne keukens. Met elegante afwerking in roestvrij staal of in glanzend chroom verkrijgbaar. Voor hygiënisch, ergonomisch afspoelen, bewaren en laten uitlekken is een multifunctionele zeef in de leveringsomvang inbegrepen. 
  • Meer emotie. Designliefde gaat door de maag. Of het nu gaat om een douche-ervaring voor levensmiddelen of intuïtieve bediening: dit meesterwerk op het gebied van emotioneel keukendesign laat de harten van uw klanten sneller slaan.
Luxe designmengkraan van hansgrohe voor de keuken.
Een nieuw designarchetype in de keuken: de ronde gebogen uitloop van de Aquno Select M81 wordt gecombineerd met het monolitische design van de tablet, waar een platte straal uit komt.

Rond of L-vormig? Dat is hier de designvraag.

De twee nieuwe producten zijn met hun monolitische inbouwdeel een blikvanger. De sBox voor de keuken zorgt in de varianten met douche voor het soepel uittrekken van de slang en voor zeer flexibel werken. 

Aquno Select M81 met ronde gebogen uitloop

Met de ronde boog wordt het vormenspel van een blok en cirkel duidelijk geaccentueerd. Bij de uittrekbare vuistdouche wordt makkelijk en intuïtief tussen de laminaire straal en de zelfvergrendelende douchestraal heen en weer geschakeld. De bediening voor Aan/Uit en de watertemperatuur is met een zijdelingse enkelvoudige greep in de tablet geïntegreerd. In de 2-gats variant is hier een afzonderlijke tuimelaar voor. 

Designkeukenmengkraan van hansgrohe voor hangkasten.
Strak en puristisch, ook met L-vormige uitloop. Met deze designvariant ontstaat een harmonieuze en ruimtelijke combinatie met hangkasten.

Bekroond design

Het nieuwe design met de innovatieve tablet overtuigde ook de deskundige jury's: “Een heel interessant nieuw product dat er met de rechte lijnen en de in het oog springende sokkel ook nog eens heel mooi uitziet”, aldus de jury van de German Design Council. De keukenmengkraan met de vele kleine sproeiers waar groente en fruit heel voorzichtig mee kunnen worden afgespoeld, werd enthousiast ontvangen en met de gouden German Design Award bekroond. Na de ICONIC AWARD 2020 'Best of Best'-bekroning volgde ook nog eens de prijs 'Keukeninnovatie van het jaar' 2020 in goud die aan heel gebruiksvriendelijke producten wordt uitgereikt. 
Het logo van de German Design Award
De German Design Award is een prijs voor innovatieve producten en projecten, hun fabrikanten en vormgevers die in het Duitse en internationale designlandschap baanbrekend zijn.

Aquno Select M81 met L-vormige uitloop

De keukenmengkraan met L-vormige uitloop heeft een lineaire uitstraling. Daarbij worden met de afgeschuinde uitloopbuis de rechte lijnen van het geheel geaccentueerd. Door de L-vorm is een harmonische combinatie met hangkasten mogelijk. Deze Aquno Select M81 biedt een uittrekfunctie met laminaire straal. Ook in deze variant kan uw klant makkelijk overschakelen op de royale douche.

Met welke spoelbak combineren? 

Voor welke designvariant de klant ook kiest: met Aquno Select M81 geniet hij van een soepele, makkelijke en efficiënte workflow met water. De nieuwe hoogwaardige mengkraan past bijzonder goed bij grote spoelbakken. Wij raden de combinatie van een hansgrohe spoelbak van roestvrij staal of SilicaTec aan. De combinatie met dubbele spoelbakken met of zonder extra gootsteen moet worden gecontroleerd: hier zijn eventueel boorgaten voor de keukenmengkraan gemaakt of gemarkeerd. Verder moet bij deze spoelbakvariant een scheidingswand tussen de spoelbakken worden geplaatst.